Lékó Péter izraeli ellenfelétől is kikapott


A szabadkai nagymester ismét armageddonban kapott ki

fotó: youtube.com

Lékó Péter armageddonban kapott ki Boris Gelfandtól a nyolcadik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak.

A Chess24 szakportál beszámolója szerint a 15 perces alapjátékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű viadal keddi napján a magyar és az izraeli játékos egy-egy győzelem mellett kétszer remizett, így következett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben a világossal játszó Lékónak öt, a fekete figurákat irányító Gelfandnak négy perc állt rendelkezésre, de utóbbinak már a döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A partiban Gelfand kerekedett felül, így 3-2-re győzött.
   
Lékó a múlt keddi nyitókörben a ráadáspartit nyerve 3-2-re legyőzte az ukrán Vaszil Ivancsukot, majd három 2,5-1,5-es vereség következett: szerdán az orosz Peter Szvidlertől, csütörtökön Carlsentől, pénteken pedig a korábbi világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyiktól kapott ki, mielőtt szombaton armageddonban legyőzte az ugyancsak volt világbajnok indiai Viswanathan Anandot, majd vasárnap vereséget szenvedett a holland Anish Giritől. Hétfőn pedig ugyancsak armageddonban maradt alul az orosz Jan Nyepomnyascsijjal szemben.
   
A magyar sakkozó, aki nyolcadik helyen áll a mezőnyben, a szerdai zárófordulóban a kínai Ting Li-zsennel ül asztalhoz.
   
A szuperdöntővel záruló sorozat első és harmadik tornáját Carlsen, a másodikat az orosz Danyiil Dubov nyerte.


A rovat legfrissebb hírei