Eszéken komoly tervekkel készülnek a jövőre


Mészáros Lőrinc csapata szeretne a horvát futball egyik csúcsklubjává válni

Fotó: NK Osijek

Először állt kamerák elé Szakály Ferenc, a horvát élvonalban szereplő NK Osijek elnöke. A hatvanéves kanadai és német üzleti életben is érdekelt zentai születésű magyar vállalkozó az eszéki egyesület gazdasági és sportszakmai helyzetéről, valamint céljairól beszélt a klub internetes honlapján:

A klub elnöki tisztségét július óta betöltő Szakály Ferenc hangsúlyozta, hogy mekkora megtiszteltetésnek érzi, hogy az elmúlt szezonban negyedik helyen végzett eszéki csapat elnöke lehet, de azt is elmondta, hogy nem új számára a munkakör, hiszen eddig is aktív részese volt a csapat életének.

A sportvezető azt is elárulta, hogy két magyar legendának köszönheti, hogy kapcsolatba került a horvát labdarúgással:

„Különleges történet, amelyben Puskás Ferencnek és Mészöly Kálmánnak van a legnagyobb szerepe. Utóbbi világklasszis magyar labdarúgó, aki egyben a cimborám, barátságot kötött Vlatko Markoviccsal, a jugoszlávok korábbi kiváló labdarúgójával az 1962-es chilei világbajnokságon. Mészöly Kálmán révén ismertem meg őt - aki később a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke lett -, több közös projektben vettünk részt, így például a kétezertizenkettes horvát-magyar közös rendezésű Eb-pályázat kidolgozásában.”

A klubelnök a csapat pénzügyi helyzetéről és stabilitásáról is nyilatkozott a csapat honlapján:

„Amióta a jelenlegi tulajdonosi kör kezébe került a klub, minden tekintetben gyarapodik – remélem, szurkolóink és támogatóink szintén így vélekednek. Megértem, hogy mindenki szeme előtt sportszakmai sikerek lebegnek, ám számomra a pozitív összkép a fontos. A gazdasági helyzetünk rendkívül stabil, terveink megvalósítását semmilyen veszély sem fenyegeti. Más kérdés, hogy nálunk sem múlt el nyomtalanul a járvány, ezért óvatosnak kell lennünk céljaink meghatározásánál. Fontos, hogy az egyesületet minél inkább összekössük a várossal, közelebb hozzuk a fiatalokhoz, mert ez a siker záloga. A magyar vállalatok és a magyar kormány egyaránt jelentős szerepet vállal infrastrukturális fejlesztéseinkben. Fontos, hogy ezek a szereplők elégedettek legyenek a munkánkkal, s minden túlzás nélkül állíthatom, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Mészáros Lőrinc, klubunk többségi tulajdonosa egyaránt jó véleménnyel vannak rólunk.”

Végezetül Szakály Ferenc a jövőbeli tervekről is szót ejtett:

„Két kiemelten fontos projektünk van: az új stadion és az akadémia megépítése. Az eredeti terv az volt, hogy kétezerhuszonegy nyaráig befejezzük ezeket. Számos tényező, mint a járványügyi helyzet, hátráltathatja a munkát, ennélfogva pontos dátummal nem tudok szolgálni, de törekszünk rá, hogy minél hamarabb meglegyünk. Céltudatosak vagyunk: szeretnénk a horvát futball egyik csúcsklubjává válni, amelynél alapvetés, hogy minden évben szerepel a nemzetközi kupaporondon. Jó lenne eljutni a csoportkörig.”

forrás: nso.huA rovat legfrissebb hírei