Három délvidéki játékos a keretben


Stabil kerettag, a nagy visszatérő és egy újonc erősítheti Marco Rossi csapatát a törökök és oroszok ellen

fotó: mlsz.hu

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya augusztus 24-én hirdette ki csapatát a szeptember elején esedékes két Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

Az olasz nemzetiségű szakember 25 fős keretébe három délvidéki származású játékos is bekerült: a visszatérő zentai Nemanja Nikolics mellett ugyanis meghívót kapott a moholi Szőke Adrián, és utólagosan a keret tagja lett Filip Holender, aki délvidéki nagyapja révén kapta meg a magyar állampolgárságot.

Nikolics Nemanját nem kell bemutatnunk senkinek. A jelenleg a Videotonban játszó Nikolics megjárta a lengyel és az Észak-Amerikai Profi Labdarúgó bajnokságot is, és a magyar mellett mindháromban gólkirály volt. A magyar válogatottban 2013 óta szerepel, és eddig 27 mérkőzésen 5 gólt szerzett. Niko egyszer már visszavonult a válogatottból mellőzése miatt, ám most a legjobb alkalomkor tér vissza, hogy bizonyítsa, igenis helye van a nemzeti tizenegyben.

Holender Filip sem újonc már, 2018-ban mutatkozott be a válogatottban. A Lugano légiósa és eddig 6 alkalommal szerepelt, főleg az Európa bajnokság selejtezőiben, de egy Montenegró elleni barátságos mérkőzésen gólt is szerzett.

Szőke Adrián újoncként léphet pályára a következő mérkőzéseken. A holland Heraclesban szereplő játékos nagy örömmel fogadta el a válogatott meghívót, és alig várja már, hogy magára ölthesse a nemzeti mezt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy bekerültem a nagyválogatott keretébe, őszintén szólva egyáltalán nem számítottam a meghívásra. Úgy gondolom, hogy ez csupán megelőlegezett bizalom a szakmai stáb részéről, mivel egy holland élvonalbeli klubban játszom. Nem mindennapi lehetőséget kaptam ezzel a meghívással, természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ne okozzak csalódást. Emellett szeretném büszkévé tenni azokat is, akiknek sokat köszönhetek az eddigi pályafutásom alakulásában” – nyilatkozta Szőke, aki tavaly novemberben kapott először lehetőséget a magyar U21-es válogatottban, és a bemutatkozó mérkőzésén rögtön gólt is szerzett Észak-Írország ellen.

A magyar nemzeti tizenegy csütörtök este a törökországi Sivasban kezdi meg a Nemzetek Ligája idei sorozatát, majd három nap múlva a piros mezesek a Puskás Arénában Oroszország legjobbjai ellen lépnek pályára.


A rovat legfrissebb hírei