Újpesti erősítés a német másodosztályban


A német klub honlapja szerint a 26 éves csatár szerződése két idényre szól

fotó: VfL Bochum 1848 / facebook

Novothny Soma a VfL Bochum labdarúgócsapatához igazolt hétfőn.

A veszprémi születésű és nevelésű Novothny első külföldi klubja az SSC Napoli volt, majd szerepelt olasz másod- és harmadosztályú csapatokban, a belga élvonalban, a dél-koreai másodosztályban, Magyarországon pedig a Diósgyőr és az Újpest csapatában.

"Ez egy előrelépés a karrierem szempontjából" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának Novothny, aki hétfőn reggel utazott Németországba, és írta alá a kontraktust. A játékos elárulta: egy hete merült fel a szerződtetése. Kifejtette: sokat fejlődhet a nagy múltú csapatban, amely olyan riválisokkal vetélkedik a másodosztályban, amelyek jó része már az élvonalban is kipróbálta magát. Hozzáfűzte: a ligát sokan nézik, követik.
    
Leszögezte: az elmúlt idényt a nyolcadik helyen záró együttes célja, hogy visszajusson az első osztályba. Novotny azt is elmondta, két negatív koronavírus-teszt után csatlakozhat a kerethez, addig egyéni edzésekre kényszerül. A Bochum szombaton a kupában már érdekelt lesz, a pontvadászat pedig két hét múlva rajtol.

Sebastian Schindzielorz ügyvezető igazgató úgy vélekedett: a magyar csatár jelentős tapasztalattal rendelkezik, kiváló testfelépítésű, és mindig keményen dolgozik a csapatáért.


A rovat legfrissebb hírei