Zenta lovasa volt a leggyorsabb


Hétvégén rendezték meg a Nemzeti Vágta vajdasági futamát

fotó: pannonrtv.com

A zentai Gulyás Szabolcs és Déva Szándék nevű lova nyerte meg a szombaton Szabadkán megrendezett Nemzeti Vágta vajdasági futamát.

A korábban Vajdasági Vágtának nevezett verseny a koronavírus-járvány miatt nagyon sokat változott az idén, ahhoz, hogy egyáltalán meg tudják rendezni. Többek között névváltoztatásra volt szükség, mivel a magyar-szerb határon életbe lépett szigorítások miatt a Nemzeti Vágta hivatalos bírái nem lehetnek jelen a vajdasági eseményen, így át kellett kereszteljék azt a Nemzeti Vágta vajdasági futamára.

Emellett a versenyt nem a szokásos időben és helyszínen rendezték, hiszen eddig halasztották, illetve a korábbi években a Topolya melletti Andrásnépén (Zobnatica) adott otthont a lovassport szerelmeseinek. Ehhez képest idén a szabadkai lóversenypályán nézők nélkül versenyeztek a lovasok.

A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára tizenhárom délvidéki település nevezte be lovát és lovasát. A vágta tétje az idei október 10-11. Hősök terén rendezett Nemzeti Vágtán való részvétel volt, melyen a címvédő, temerini Nagy Arnold mellett a Vajdasági Futam négy leggyorsabb lovasa is ott lehet majd.

A győztes Gulyás Szabolcs mellett a futamon a második a kishegyesi Cékus Árpád lett Bessie-vel, harmadikként pedig Báló Attila ért célba Szabadka színeiben Montana hátán. Rajtuk kívül a negyedikként befutó, oromhegyesi Dudás József is jelen lehet a Nemzeti Vágtán Cézár hátán.

A felnőtt mezőny mellett ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot hét versenyző közül Koncz Dorottya nyerte meg Bohóc nevű lován Bácsfeketehegy lovasaként, így ő is biztosan képviselheti a Vajdaságot a Nemzeti Vágtán Budapesten.
A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

Ismét megszervezték a Kishuszár Vágtát is, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A futamot hét versenyző közül Koncz Dorottya nyerte meg Bohóc nevű lován Bácsfeketehegy lovasaként, ő már biztosan képviselheti a Vajdaságot a Nemzeti Vágtán Budapesten.
A rovat legfrissebb hírei