Világos Adriana indul a Balkán-bajnokságon


A kishegyesi sportoló következő célja a Balkán-bajnokságon való éremszerzés

fotó: PannonRTV.com

Alig ért véget a szerb Országos Bajnokság, Világosi Adriana máris következő megmérettetésére készül, az idei U20-as Balkán-bajnokságra, melynek Isztambul lesz a házigazdája.

A gerelyhajításban korosztályos világcsúcstartó kishegyesi atléta bomba formában van. A szerbiai korosztályos országos bajnokságot gond nélkül megnyerte, a felnőttek mezőnyében csupán 16 évesen pedig második lett. Hozzá kell tenni persze azt is, hogy a korosztályos és a felnőtt gerely súlya teljesen más, míg az egyik 500, addig a másik már 600 gramm, így igazán nagy büszkeségnek számít egy országos felnőtt bajnokságon 2,2 méterrel elmaradva az első helyezettől, 56,68 méterrel másodiknak lenni. De talán még jobb szemléltetése a plusz 100 gramm különbségnek ez esetben, hogy Adriana tartja a korosztályos világcsúcsot, amely 68,76 méter, vagyis mínusz 100 gramm 12 métert jelenthet.

Ez a 100 gramm okozza a legnagyobb kihívást majd a Balkán-bajnokságon is, hiszen Adriana csak nemrég váltott 500 grammosról 600 grammos gerelyre, így még szoknia kell a különbséget. Édesanyja és egyben edzője, Világos Györgyi a PannonRTV-nek elmondta, hogy a hirtelen váltás a koronavírus  okozta helyzetnek köszönhető, hiszen az teljesen átírta az ő versenynaptárukat is, és másképp nem indulhatna most a Balkán-bajnokságon.

„Nem volt tervben a 600 grammos gerely az idén, azonban az 500 grammos gerellyel a Balkán-bajnokságot is lemondták, így nem lett volna semmilyen nemzetközi megmérettetése, ha nem kezdi el megpróbálni a 600 grammos gerelyt. Másfél hónap volt a rendelkezésünkre, amióta barátkozik a 600 grammos gerellyel. Szerintem elég szolid formában van, remélek egy jó eredményt.”

Adrianáék csütörtökön indulnak Törökországba, és a hétvégén már a 20 éves korosztályban fog versenyezni, mely bármennyire is kemény diónak tűnik, a mindössze 16 éves tehetség már többször is bizonyította rátermettségét és, hogy az idősebbek között is megállja a helyét.

„Úgy érzem, hogy elég jó formában vagyok és szerintem jól megcsináltuk a felkészülési időszakot. Egy kicsit izgulok, mert erős lesz a konkurencia. Van két török lány, akik nagy ellenfeleim lesznek. Szeretném megközelíteni az egyéni csúcsomat (57 méter 41 centi), esetleg új egyénit dobni 600 grammos gerellyel. Remélem a legjobbakat és szeretnék egy éremmel hazatérni.” - mondta a kishegyesi atléta.A rovat legfrissebb hírei