Magyar aranyak a jet-ski Európa-bajnokságon


Három bajnoki címet és összesen tíz érmet nyertek a magyar versenyzők a jet-ski Európa-bajnoki sorozatban

fotó: nvesz.hu

A koronavírus járvány következtében az idei szezonban két futam képezte az Európa– és a Junior Világbajnoki sorozatot, melynek első fele az augusztus végi sikeres Magyar Nagydíj, a második fele pedig a Lengyel Nagydíj volt.  Magyar szempontból pedig szenzációs eredmény született, összességében tíz érmes helyezésnek is örülhettek a sportág magyar képviselői.

A Nemzeti Versenysport Szövetség sajtószolgálatának szerdai tájékoztatása szerint az Elk városában megrendezett versenyen győzött saját kategóriájában a 16 éves Major Marcell, valamint a magyar színekben induló dán Marcus Jörgensen is és akárcsak ők, Európa-bajnok lett Szabó Barnabás is.
    
A junioroknál Jászai Csongor és ifj. Komonyi Lajos ezüst-, Süli Csaba pedig bronzérmes lett, míg a veteránok mezőnyében Déri Attila a harmadik helyet szerezte meg géposztályában. A fiatalok a junior világbajnoki sorozatban ugyanezeket a helyezéseket mondhatják a magukénak.
    
A magyarok másfél hete a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván tíz érmet nyertek.
    
A jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat az idén a koronavírus-járvány miatt csak ebből a két versenyből állt. A nemzetek versenyében Magyarország az Eb-n második, a junior vb-n harmadik lett.
    
Európa-bajnokság:


Runabout GP1:        1. Marcus Jörgensen
Runabout GP4:        1. Major Marcell
Ski GP3:                  1. Szabó Barnabás
Ski Junior GP3.3:    2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba
Ski Junior GP3.2:    2. Ifj. Komonyi Lajos
Ski Veterán GP1:     3. Déri Attila
    
Junior világbajnokság:

Ski Junior GP3.3:      2. Jászai Csongor, 3. Süli Csaba
Ski Junior GP3.2:      2. Ifj. Komonyi Lajos


A rovat legfrissebb hírei