Zentára jön az egykori BL győztes


A topolyai klubnak sikerült megteremtenie az UEFA által előírt feltételeket

A TSC nagyszerű tavalyi szereplése után kiharcolta az indulást az Európa-liga selejtezőjében, melynek első fordulójában 2-0-ra legyőzte idegenben a moldáv Petrocubot.

A vajdasági csapat újabb mérföldkőhöz érkezett ezzel, hiszen szeptember 17-én hazai pályán is bemutatkozhat a nemzetközi porondon. Az UEFA által előírt feltételeket sikerült megteremteni, így a TSC Zentán játszhat, erősítette meg a klub vezetősége. Az összecsapást ugyan nézők nélkül rendezik, de a csapat számára külön motiváció, hogy nem kell a szerb fővárosba utazniuk, hanem a Vajdaságban, ideiglenes otthonukban, Zentán léphetnek pályára.

A TSC ellenfele a második selejtezőkörben pedig nem más, mint az egykori BL győztes Bukaresti Steaua. Igaz, a román labdarúgó klub 2017 óta FCSB vagyis FC Steaua Bukarest néven szerepel, és Romániában több cirkusz is volt a jogutódlás miatt, de a közvéleményen ezek nem változtattak, és még mindig a FCSB-t tartják minden idők legjobb román csapatának. Ennek megfelelően komoly fegyvertény lenne, ha a TSC továbbjutna a harmadik fordulóba.

Sőt, már azt is tudni lehet, hogyha a topolyaiak legyőzik román ellenfelüket, akkor a harmadik körben, ugyancsak hazai pályán játszanak majd a litván Riteri és a szlovák Slovan Liberec párharc győztesével.


A rovat legfrissebb hírei