Veszélyben a Topolya EL-selejtező mérkőzése?


A topolyaiak magabiztosan várják román ellenfelüket, akik háza táján hirtelen felütötte fejét a koronavírus

fotó: FK TSC / facebook

A vajdasági csapat újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen csütörtökön a Vajdaságban, ideiglenes otthonukban, Zentán léphetnek pályára és mutatkozhatnak be a nemzetközi porondon. A TSC ellenfele a második selejtezőkörben pedig nem más, mint az egykori BL győztes Bukaresti Steaua.

A TSC játékosai felkészülten és motiváltan várják a meccset, és az utolsó edzéseken az agresszív letámadást gyakorolják az EL selejtező mérkőzésre készülve.

Szabó Zoltán tanítványai nem tartanak a nagy múltú román ellenféltől. 

„Nagyon fegyelmezettnek kell lenni a védekezésben, a támadásban pedig ki kell használni az erősségeinket. A Steauának vannak román válogatott játékosai, mind román játékosokból áll. Jó csapat, de lehet, hogy egy kicsit úgy jönnek ide, hogy lenéznek bennünket.”- nyilatkozta a vezetőedző a Pannon RTV-nek.

A románok háza táján eddig sem volt rózsás a helyzet, hiszen a FCSB 2-1-re elvesztette a hétvégi bajnoki mérkőzését és ezzel a tabella első helyét, de még ezt is lehetett überelni, hiszen két nappal a Topolyai SC-vel vívandó zentai Európa-liga-selejtező előtt a bukaresti labdarúgóklub hét tagjánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte kedden honlapján a bukaresti klub.

A fertőzöttek között van a technikai stáb csaknem valamennyi tagja, és egy alapembernek számító játékos. Nem utazhat Zentára Andrei Miron középhátvéd, Anton Petrea vezetőedző, a csapat két erőnléti edzője, kinetoterapeutája, videoelemzője, és menedzsere sem.

Az FCSB azt közölte, hogy a fertőzöttek egyikének sincsenek tünetei, de a szabályoknak megfelelően elkülönítették őket. A bukaresti csapat teljes állományát hétfőn tesztelték.

Topolya - FCSB EL-selejtezőt csütörtök este játsszák a zentai városi stadionban.


A rovat legfrissebb hírei