Visszatért a Libertadores Kupa


Vadócz Krisztián csapata vereséggel tért vissza a féléves szünetből

fotó: Penarol / facebook

Hat hónap leállás után folytatódott a Libertadores Kupa, az első számú dél-amerikai nemzetközi labdarúgó klubsorozat.

A koronavírus-járvány miatt március 12. óta nem játszottak mérkőzéseket. A keddi újraindulásnál négy csoporttalálkozóra került sor, melyeket szerdán öt, csütörtökön pedig hét meccs követ.

Vadócz Krisztián csapata is visszatért és a chilei Colo Colo ellen lépett pályára Santiagóban. A Penarol bár jól kezdett, és az első félidő végén megszerezte a vezetést, de a második félidőben nem tudta tartani, és 2-1-re kikapott a chileiektől.

Mióta Vadócz Krisztián barátja és egykori csapattársa Diego Forlán távozott a csapat kispadjáról a magyar légiós helye is megingott a kezdőcsapatban. A 42-szeres magyar válogatott középpályás ezúttal is a kispadon kezdte, és csak a 74. percben cserélték be, már 2-1-es hátrányban.

A Penarol 3 lejátszott mérkőzés után 1 győzelemmel és 3 ponttal az utolsó helyen szerepel a csoportban. A sárga-feketék legközelebb szeptember 24-én játszanak a bolíviai Jorge Wilstermann otthonában.

A kontinentális szövetség biztonsági okokból több hagyománnyal is szakított: tilos megcsókolni a labdát, mezt cserélni, a fűre köpni, a csapatkapitányok pedig nem cserélnek zászlót a kezdés előtt.
    
A csapatok különböző felkészültségi állapotban vannak, mivel Brazíliában, Paraguayban, Peruban, Uruguayban, Ecuadorban, Chilében és Kolumbiában már hetek óta zajlik a bajnokság, miközben Argentínában, Bolíviában és Venezuelában továbbra is szünetel a futball.
    
Jelenleg 32 gárda van versenyben, nyolc négyes csoportban zajlanak a küzdelmek.

A Libertadores Kupa döntőjét január közepére tervezik, helyszíne a riói Maracana Stadion lesz.


A rovat legfrissebb hírei