Világos Adriana harmadik lett a Balkán Bajnokságon


A kishegyesi atléta bronzéremmel tért haza Isztambulból

Isztambulban rendezték a hétvégén az U20-as Balkán-bajnokságot. A kishegyesi Világos Adriana idei legkomolyabb kihívása elé nézett a török városban, hiszen csak most váltott a verseny kedvéért 500 grammos gerelyről 600 grammosra, így még semmiképp sem lehetett favoritja a versenynek.

Az ifjúsági világcsúcstartó kishegyesi atléta bár elmaradt egyéni legjobbjától (57,41 m), így sem panaszkodhat, hiszen az idei “csonka év” és új körülmények ellenére is bronzéremmel zárta első Balkán-bajnokságát. Világos 53,78 méteres hajítását nem sokkal múlta felül két török vetélytársa. Az első helyezett Münevver Hanci (54,62 m), a második Esra Türkmen 54,23 méterrel végzett.


Világos Adriana édesanyjával és egyben edzőjével, Világos Györgyivel

Világos Adriana a SportHatárokNélkül.hu kérdésére így összegezte isztambuli élményeit:
 
“A verseny nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Tudtam előre, hogy a két török lány komoly ellenfelem lesz, hiszen idősebbek tőlem 2-3 évvel és már túl vannak néhány komolyabb nemzetközi versenyen is. Nekem a 600g-os gerely újnak számit, csak két hónapja vettem először a kezembe, és ez volt az első Balkán-bajnokságom. Nagyon szerettem volna egy jót dobni. Az eddigi legrosszabb eredményemmel is nyertem volna, de sajnos az sem jött össze. Először nagyon szomorú voltam, de így pár nap után már úgy vélem a bronzérem is szép eredmény.”

Arra a kérdésünkre, hogy mik a további idei tervei és céljai, a 16 éves tehetség így felelt:

„Az idei évben még a fiatalabb junior országos versenyen való részvétel maradt most hétvégén Sremska Mitrovicán, ahol egy jó 500gr-os eredménnyel és országos bajnoki címmel szeretném zárni az idényt.”

Képek: Világos Adriana

A rovat legfrissebb hírei