A magyar légiósok többsége továbbjutott csütörtök este


A magyar játékosok közül többen is főszerepet vállaltak csapatuk továbbjutásában az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába

fotó: worldsoccerleague.com

Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a két magyar csapatból közül a Videoton továbbjutott, a Honvéd pedig kiesett az Európa-liga selejtezők második fordulója után. Emellett viszont örömre ad okot, hogy a határon túli magyar érdekeltségű csapatok, illetve az Európa-ligában érdekelt magyar légiósok közül többen is továbbjutottak a harmadik körbe.

Az Apollon Limasszol magyar válogatott védője, Szalai Attila góljával győzte le az OFI Kréta együttesét, és jutott be ennek köszönhetően a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába.

A Vida Kristopherrel felálló lengyel Piast Gliwice  3-2-re nyert a vendég osztrák Hartberg ellen, így ők is a továbbjutást ünnepelhették. A magyar futballista kezdőként lépett pályára és a 78. percben cserélték le.
 
A Gyurcsó Ádámmal felálló Hajduk Split az északmacedón Renova otthonában aratott 1-0-s sikerrel jut ott tovább csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójából. A magyar szélső kezdőként 66 percet kapott.

A Kalmár Zsolttal és Schäfer Andrással felálló Dunaszerdahely óriási csatában, hosszabbítás után 5-3-ra nyert a cseh Jablonec ellen, ezzel bejutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába.  Mindkét magyar válogatott játékos végig a pályán volt.

A Holman Dáviddal felálló Slovan Bratislava 11-esekkel búcsúzott a finn Kuopio PS együttesével szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A vendég szlovák együttes a 111. percben ugyan vezetést szerzett, de a hazai csapat a hosszabbítás utolsó percében egyenlített. A magyar középpályást a 103. percben lecserélték.

A Kleinheisler Lászlóval a kezdőjében felálló délvidéki NK Osijek hazai pályán búcsúztatta a svájci FC Basel. A vendégek már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, az Eszék csak szépíteni tudott a 86. percben, így a végeredmény 2-1 lett a svájciak javára. A magyar válogatott játékos 78 percet töltött a pályán.
    
A játéknap legelképesztőbb mérkőzését Zentán a vajdasági Topolyai SC és a román FCSB játszotta egymással: a vajdasági együttes már az első félidő végén emberhátrányba került, de így is kiharcolta a hosszabbítást. Ekkor 4-4 volt az állás, majd kilenc főre olvadt a gárda, de így is kétszer egyenlített a ráadásban, viszont a 11-es párbajt mégis a vendégek nyerték.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló:

FC DAC 1904 (szlovák)-Jablonec (cseh) 5-3 (1-1, 3-3, 4-3) - hosszabbítás után
Topolyai SC (szerb)-FCSB (román) 6-6 (2-1, 4-4, 5-5) - 11-esekkel: 4-5
NK Osijek (horvát)-FC Basel (svájci) 1-2 (0-2)
Piast Gliwice (lengyel)-Hartberg (osztrák) 3-2 (1-1)
OFI Kréta (görög)-Apollon Limasszol FC (ciprusi) 0-1 (0-0)
Renova (északmacedón)-Hajduk Split (horvát) 0-1 (0-1)


A rovat legfrissebb hírei