Hatalmas dráma Zentán


Gigászi tizenkét gólos mérkőzésen, büntetőpárbajjal búcsúzott a TSC az egykor BL győztes ellen

fotó: FK TSC / facebook

Ha szurkolók jelenlétében játszanák az Európa-liga selejtezőket, minden bizonnyal akik csütörtök este a zentai stadionban jelen lettek volna, életük egyik legizgalmasabb futballélményének lehettek volna tanúi.

A tévénézők sem panaszkodhatnak, hiszen a játéknap legelképesztőbb mérkőzését láthatta az aki figyelemmel követte a zentai mérkőzést, ahol a Topolyai SC és a FCSB játékosai drámai harcban, hosszabbítással és büntetőkkel zárták le a selejtezőkör második fordulóját.

A játékosok életében sem mindennapi egy tizenkét gólos mérkőzés, nem beszélve arról a feszültségről, izgalomról és drámai fordulatról, ami a kb. 130 perc alatt lezajlott a zentai stadionban.

A vajdasági csapat az egykori BL győztes ellen mutatkozott be hazai pályán az európai porondon. A románoknak minden szempontból rosszul kezdődött a mérkőzés, de már az azt megelőző napok is, hiszen egy játékosuknál és 5 stábtagnál, köztük az edzőnél kimutatták az új típusú koronavírust, így eléggé viharverten érkeztek Zentára. A hazai csapat már a 11. percben megszerezte a vezetést, majd 3 perccel később meg is duplázhatta az eredményt. A vendégek csapatkapitánya a félidő közepén szépíteni tudott, de az első drámai fordulat a 44. percben történt a hazaiak bal hátvédjének, Ponjevićnek a kiállításával.

A TSC így bár egy gólos előnnyel, de emberhátrányban kezdte meg a második félidőt. Tovább rontotta a helyzetüket a románok korai egyenlítő találata. Így sem csüggedtek a kék-fehérek sokáig, hiszen Antonić az 51. percben ismét megszerezte a vezetést. Közel tíz percig tartott az öröm, mikor a holland játékvezető büntetőt ítélt a Steaua Bukarest jogutódjának számító FCSB javára, melyet Man értékesített. 3-3.

A félidő végéig mindkét csapatnak több nagy helyzete volt, és a két kapus számos bravúros védést mutatott be. A második drámai fordulat a mérkőzés végén történt. A 93. percben úgy tűnt, minden eldőlt, hiszen a románok öngólból megszerezték először a mérkőzés során a vezetést, de nem tudták a hátralévő egy percben meg is tartani, és a TSC emberhátrányból is egyenlíteni tudott a meccset lefújó sípszó előtt, Tomanović révén.

Így 4:4-es állással hosszabbítás következett, mely a hatalmas izgalom mellett újabb kiállítást hozott magával, ugyanis a hazaiak 9-esét, Szilágyi Vladimirt egy hátulról elkövetett durva szabálytalanság miatt kiállították, és ezzel kilenc főre olvadt a gárda létszáma. Sőt, ha ez sem lett volna elég baj a TSC-nek, Man megszerezte a harmadik gólját és ismét vezettek a románok. Amikor mindenki azt hitte, hogy elveszett a mérkőzés, jött a harmadik drámai fordulat, Tumbašević egyenlítő gólja. 5:5-tel fordultak a csapatok.

A hosszabbítás második félidejét megint a románok kezdték jobban, és a csereként beállt Petre révén megszerezték a vezetést. Itt már tényleg úgy tűnt, minden veszve, dupla emberhátrány, 110 perc után fizikálisan és mentálisan fáradt játékosok, de a TSC nem adta fel, megmutatta, miért is jutottak el idáig, és Tomanović révén ismét felállt a kiesés torkából, így 6:6-tal fejeződött be a játékrész.

Bármennyire is akart és küzdött a TSC, és a mérkőzés során vert helyzetből háromszor is talpra tudott állni, a büntetőpárbajban már nem állt mellé Fortuna, és egy tizenkét gólos mérkőzést követően Szabó Zoltán fiai 5-4-re alulmaradtak a románokkal szemben. Az FCSB ellenfele a cseh Liberec lesz.

Szabó Zoltán vezetőedző szerint csapata jól kezdte a mérkőzést, de a kiállítás után védekezniük kellett. 9 emberrel is tartották a lépést az FCSB-vel, de a tizenegyesekkel nem volt szerencséjük. Azt mondta, hogy büszke a fiaira, és reméli, hogy ezt a lendületet a hazai bajnokságra is meg tudják majd őrizni.

Vereség ide vagy oda, a TSC nem mindennapi mérkőzéssel szolgált a szurkolóinak, és mindazok számára, akik esetleg megkérdőjelezték a helyét az európai porondon.

Külön érdemes kiemelni a szurkolókat, és a Blue Betyárs szurkolói csoportot, akik a stadionon kívülről hatalmas hangulatot teremtettek.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Európa-liga selejtező, 2. forduló:
Topolyai SC (szerb)-FCSB (román) 6-6 (2-1, 4-4, 5-5) - 11-esekkel: 4-5

 

A rovat legfrissebb hírei