Így került vissza Németh Krisztián Amerikába


A magyar játékos új csapata esélyeiről is beszélt

fotó: erdon.ro

A 31 éves csatár az M1 aktuális csatornának kedden elmondta, már télen is keresték az amerikai együttestől, de akkor különböző okok miatt nem tudott átigazolni.

"Néhány hete kaptam ismét egy hívást tőlük, nem is gondolkodtam sokat, gyorsan meg tudtunk állapodni és már ki is utaztam"
- nyilatkozta a csatár, aki csak jövő kedden csatlakozhat új csapattársaihoz, addig kétnaponta koronavírustesztet végeznek el rajta. "Az elsőn már túlvagyok, az negatív lett, és amíg nem edzhetek a többiekkel, addig az erőnléti edzőnk útmutatásai alapján készülök egyedül."

"Ha nem jönnek közbe sérülések, és a továbbiakban is így játszik a csapat, akkor nagy eséllyel megnyerhetjük az alapszakaszt" – mondta új klubjáról Németh, akinek szerződtetését hétfőn jelentette be az amerikai bajnokságban (MLS) 15 forduló után listavezető Columbus Crew. A magyar légiós szerint a rájátszásban már apróságok döntenek majd a mérkőzéseken, de a Columbusnak megvan az esélye arra, hogy döntőbe jusson.

Némethnek a Columbus lesz a harmadik amerikai csapata, korábban szerepelt a Sporting Kansas Cityben és a New England Revolutionben is. Legutóbb a dunaszerdahelyi DAC futballistája volt, onnan augusztusban távozott.
A 37-szeres válogatott játékos a válogatott soron következő mérkőzéséről is beszélt. Szerinte nehéz mérkőzésre kell készülnie a magyar labdarúgó-válogatottnak a csütörtök esti, Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, de a csapatnak minden esélye megvan arra, hogy győzzön Szófiában.

A nemzeti együttes elmúlt két Nemzetek Ligája-találkozóján látottak alapján önbizalommal telve léphetnek pályára a játékosok a bolgárok vendégeként.

"Egy mérkőzésen természetesen bármi megtörténhet, de szerintem nyugodtan gondolkodhatunk a győzelemben"
- jelentette ki Németh.A rovat legfrissebb hírei