Giro d'Italia 4. nap


Valter Attila lemaradása csupán nyolc perc volt

fotó: Giro d'Italia / facebook

A francia Arnaud Démare nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyen a portugál Joao Almeida megőrizte első helyét összetettben. Valter Attila a mezőnnyel, a 82. helyen ért célba.

Kedden az idei olasz körverseny utolsó szicíliai szakasza, a Catania és Villafranca Tirrena közötti etap várt a kerékpárosokra. A szervezők előzetesen mezőnyhajrával kalkuláltak, azzal együtt is, hogy a 140 kilométeres táv közepén egy harmadik kategóriás emelkedő, az 1125 méter magas Portella Mandrazzi nehezítette a résztvevők dolgát.

Az elején volt egy háromfős szökés, majd a svájci Simon Pellaud hosszú időn át egyedül tekert az élen - a céltól 23 kilométerre érték utol -, végül sprintben dőlt el az elsőség. Villafranca Tirrena tengerparti útján rendkívül szorosan alakult a befutó: Démare, a második helyezett szlovák Peter Sagan és a harmadik olasz Davide Ballerini között csupán néhány centi volt a különbség.

Összetettben Almeida nemcsak megtartotta az élen állót megillető rózsaszínű trikót, hanem egy részhajrá révén két másodperccel az ecuadori Jonathan Caicedo elé került, akivel egy nappal korábban még azonos volt az ideje.
Valter, a CCC 22 éves magyar kerekese a 40. helyen áll, az éllovastól nyolc perccel lemaradva.    

Eredmények:
4. szakasz, Catania-Villafranca Tirrena, 140 km:

1. Arnaud Démare (francia, Groupama-FDJ) 3:22:13 óra
2. Peter Sagan (stlovák (BORA-hansgrohe) azonos idővel
3. Davide Ballerini (olasz, Deceuninck - Quick-Step) a. i.
...82. Valter Attila (CCC) a. i.

Az összetett élcsoportja:


1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck - Quick-Step) 11:06:36 óra
2. Jonathan Caicedo (ecuadori, EF) 2 másodperc hátrány
3. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-McLaren) 39 mp. h.
...40. Valter 8:00 perc h.

Szerdán a Mileto és Camigliatello Silano közötti 225 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d'Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.


A rovat legfrissebb hírei