A 2016-os EB meglepetéscsapatát fogadjuk a novemberi döntő mérkőzésen


A szigetország válogatottja hazaküldte a románokat

fotó: uefa.com

A románokat 2-1-re legyőző Izlandot fogadja november 12-én a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon való részvételért.

A reykjavíki mérkőzésen a szigetországiak mindkét gólját Gylfi Sigurdsson szerezte az első félidőben, a vendégek a térfélcserét követően csak szépíteni tudtak büntetőből.

Korábban az Eb-pótselejtezők oda-visszavágós párharcok voltak - a magyar csapat a négy évvel ezelőtti tornára a norvégok legyőzésével jutott ki -, azonban a Nemzetek Ligája bevezetésével ennek rendszerét megváltoztatták, így ezúttal két egymeccses párharcot kell nyerni a részvétel kiharcolásához. Az új sorozat végeredménye alapján divíziónként az a legjobb négy válogatott került a 16 csapatos mezőnybe, amely nem jutott ki a selejtezőkről. Mivel az élvonalat jelentő A osztályból csupán egyetlen gárda, az izlandi maradt le az Eb-ről, így azt három C divíziós gárdával, köztük a magyarral töltötték fel.

A pótselejtező elődöntőit és fináléit is márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, így az elődöntőket végül csütörtökön pótolják, a finálékra pedig november 12-én kerül sor.

Az Európa-bajnokságnak 2021. június 11. és július 11. között Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont. A magyar fővárosban három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő lesz.

Európa-bajnoki pótselejtező, elődöntő:     A divízió:

Izland-Románia 2-1 (2-0)
gól: Sigurdsson (16., 35.), illetve Maxim (62., 11-esből)

Bulgária-MAGYARORSZÁG 1-3 (0-1)
gól: Jomov (89.), illetve Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)
A rovat legfrissebb hírei