Marco Rossi a győzelem ellenére kritikus volt a csapatával


Az olasz szakvezető szerint a mérkőzés legjobbját nem a támadósorban kell keresni

fotó:  mlsz.hu

A magyarok 45 év után győzték le ismét a bolgár csapatot, idegenben pedig 63 esztendő után sikerült felülmúlniuk őket. A győzelemnek köszönhetően pedig a mindent eldöntő Európa-bajnoki szereplésért hazai pályán fogadhatjuk Izland válogatottját november 12-én.

Marco Rossi szövetségi kapitány a hiányzó Szoboszlai Dominiket a DAC-ban futballozó Kalmár Zsolttal pótolta, aki a 17. percben szögletből adott gólpasszt Willi Orbánnak, majd a 47. percben szabadrúgásból talált be. A meccset a csereként beálló Nikolics Nemanja fejesgólja döntötte el a 75. percben, az 1-3-as végeredményt pedig Georgij Jomov állította be a hajrában. A találkozón Nego Loic becserélésével újoncot is avatott az olasz szakvezető.

"Egyrészt nagyon boldog vagyok, mert sikerült továbbjutnunk, és természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Másrészt azonban nem örülök annak, hogy milyen stílusban futballoztunk. Őszintén el kell ismerni, hogy a bolgárok jobban játszottak a mérkőzés egyes periódusaiban, mi viszont szerencsések voltunk, ennek köszönhetően nyertünk. Ez az első alkalom mióta szövetségi kapitány vagyok, hogy gyenge játékkal jó eredményt értünk el, ez talán annak köszönhető, hogy a fiúk keményen küzdöttek a sikerért" - mondta kritikusan a találkozót követő sajtótájékoztatón Marco Rossi, aki szerint a rosszabb játék okai közé tartozott, hogy nem sikerült betartani a megbeszélt taktikát, illetve a mérkőzés tétje több játékosát is nyomta.

Az olasz szakvezető szerint csapatából a kapus Gulácsi Péter nyújtotta a legjobb teljesítményt, aki így értékelte a mérkőzést: "A szerencse is hozzátartozik a futballhoz. Ez ma mellettünk volt, de azt sem szabad elfelejteni, hogy alaposan megdolgoztunk érte. A legfontosabb a továbbjutás kiharcolása, és az, hogy készülhetünk a pótselejtező döntőjére. A hazai pálya, és saját közönségünk hatalmas lökést adhat Izland ellen, de azt is tudjuk, javulnunk kell addig".

A nemzeti együttes november 12-én a Puskás Arénában Izlandot fogadja az Eb-részvételért, de előtte most vasárnap előbb Belgrádban Szerbia, majd jövő szerdán Moszkvában Oroszország vendége lesz a Nemzetek Ligájában.

A rovat legfrissebb hírei