A vajdaságiak egyik szeme sírt a másik nevetett


Nem sikerült a triplázás, a vajdaságiak viszont továbbra is büszkék lehettek a 13. Nemzeti Vágta után

Nagy Arnold komoly céllal indult az idei Nemzeti Vágtán, ugyanis, mint a Vágta előtti interjúban megírtuk, Temerin lovasának a tavalyi történelmi duplázás után idén a triplázás volt kitűzve zászlajára.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


Fantázia végig szépen teljesített, és a temerini páros könnyűszerrel döntőbe is jutott, úgy, hogy a középdöntőben épp honfitársát, Zenta lovasát, Gulyás Szabolcsot parancsolta maga mögé.  

Míg olyan már volt a Vágta történetében, hogy egy középdöntőben több vajdasági lovas küzdött egymás ellen, arra most került először sor, hogy a döntőben is így legyen, sőt végül Nagy Arnold Porva lovasának, a szintén vajdasági Ördög Alennek adta át jelképesen a győzelmi babérkoszorút.Az oromhegyesi lovas az utolsó néhány méteren sikerült előznie egy kemény küzdelem után, így Ricardó nevű lovával ő lett az idei bajnok. Az eddigi kétszeres temerini győztes a harmadik helyen végzett. A második helyen Földes Bence ért a célba, Hajós színeiben, míg a negyedik Varga Mátyás lett, az ötödik pedig Németh János, Baja lovasa.

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül szervezték meg az idei 13. Nemzeti Vágtát, és így elmaradt a szurkolás és az üdvrivalgás, a lovak és a lovasok úgy futottak, mintha több millió szem szegeződne rájuk. A lódobogás és a fanfár hangja, valamint a versenyzők nyerni akarása viszont így is igazi versenyhangulatot varázsolt a budapesti Hősök terére.

A Vágta színvonalára pedig csöppet sem hatott ki a negatív helyzet, hisz a döntő mezőnye a lovasok elmondása szerint sokkal erősebb volt, mint az elmúlt években. „Nagyon nehéz futam volt, tényleg egy nagyon erős mezőny jött össze a döntőben, úgy gondolom, hogy az utóbbi években nem is volt ilyen erős mezőny a Nemzeti Vágta döntőjében. Megnyerni a Nemzeti Vágtát egy leírhatatlan érzés, én tényleg azt kívánom, hogy mindenki élje át ezt egyszer. Én nagyon büszke vagyok a lóra, a tulajdonosra, az idomáromra, mindenkire büszke vagyok, aki segített ebben és támogatott, és remélem én se okoztam csalódást senkinek.” – mondta Ördög Alen diadalittasan első győzelme után a Pannon RTV-nek.

A fiatal lovas Ricardóra is külön kitért, aki kétségkívül főszerepet játszott győzelmükben:  „Egy nagyon jó lovam van úgy érzem, volt már döntős, csak a döntőben az előző lovasa, tulajdonosa leesett a futam közben és így a ló maga fejezte be a pályát, és most ezt a lovat kaptam meg én.”

Az idei eredmények is jól mutatják, hogy a budapesti Nemzeti Vágtán minden évben jól szerepelnek a vajdasági lovak és lovasok, sikert sikerre halmoznak. Nem csoda, hogy minden évben egyre többen is vannak, és ezáltal egyre népszerűbbé válnak az amúgy is nagy hagyománnyal rendelkező lovassportok a Vajdaságban.

Itt újranézheti a 13. Nemzeti Vágta döntőjét és díjátadóját

 

Nemzeti Vágta: Döntő és Díjátadó ünnepség

A rovat legfrissebb hírei