Házi rangadó a nyolcaddöntőben


A vajdasági játékos két szettben verte szerb ellenfelét

fotó: facebook

A nyolcaddöntőkkel folytatódott Szardínián a 271 ezer euró (95 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna.

A vajdasági Györe László az első körben az indiai Sumit Nagal (129.) felett diadalmaskodott két játszmában így bejutott a második körbe. A nyolcaddöntő külön érdekessége volt, hogy a zentai teniszező a másodikként rangsorolt szerb Dusan Lajoviccsal került össze.

A világranglistán 74.-ként jegyzett Györe érdekes csatában mindkét játszmában leadta a 3:1-es előnyt, a másodikban pedig kétszer adogatott a továbbjutásért, és a harmadik meccslabdával ütötte ki Lajovićot.

A zentai a negyeddöntőben a cseh Jiri Veselyvel mérkőzik, és alkalma lesz visszavágni a 2015-ös prostejovi challengeren elszenvedett vereségért.

Sajnos viszont nem erről a győzelemről lesz emlékezetes a nyolcaddöntő, hanem ismét a koronavírusról, mivel az első helyen kiemelt Fabio Fognini kénytelen volt visszalépni a szardíniai salakpályás férfi tenisztornától, miután pozitív lett a koronavírustesztje.
A szervezők közölték, mindenkit elkülönítettek, aki közvetlen kapcsolatba került az olasz játékossal, és újabb vizsgálatot végeznek rajtuk.

A Fognini helyére szerencsés vesztesként főtáblára kerülő szerb Danilo Petrovic kihasználta az alkalmat, a nyolcaddöntőben ugyanis kétszettes győzelmet aratott a spanyol Roberto Carballes Baena felett.

A kiemeltek közül hárman is búcsúztak a 16 között: az ötödikként rangsorolt olasz Lorenzo Sonego és a hatodikként kiemelt spanyol Pablo Andujar is három játszmában szenvedett vereséget.

Eredmények:

nyolcaddöntő:

Györe (szerb színekben)-Lajovic (szerb, 2.) 6:4, 7:5

Vesely (cseh)-Sonego (olasz, 5.) 6:4, 3:6, 6:1
Delbonis (argentin)-Andujar (spanyol, 6.) 5:7, 7:6 (7-5), 6:4
Petrovic (szerb)-Carballes Baena (spanyol) 6:1, 6:4A rovat legfrissebb hírei