Megnövekedett elvárások


A döntetlen ellenére sincs okunk búsulni

fotó: Carpathian Brigade 09 / facebook

Ha a Nemzetek Ligája sorozatának kezdetekor bárki is a csoportra nézve azt mondta volna, hogy a nálunk előkelőbben rangsorolt szerbek ellen 4 pontot szerzünk majd, és egy fordulóval a sorozat vége előtt pontegyenlőségben a tabella második helyén leszünk majd, a legtöbb szurkoló hitetlenkedve elmosolyodott volna.

Időközben persze úgy adódott, hogy az Európa bajnokság pótselejtezőjén előbb megvertük a bolgárokat idegenben, majd történelmi győzelmet arattunk a nemzeti stadionban Izland felett, mellyel egyben kijutottunk az Európa bajnokságra is. Mindezt pedig úgy, hogy közben a Nemzetek Ligájában is szárnyalt a csapat, idegenben vertük a törököket és a szerbeket, és Oroszországban is döntetlent játszottunk.

Ezek a mérkőzések és körülmények viszont természetesen megnövelték az elvárásokat is, ezért történhet meg az, hogy sokunkban keserű a szájíz egy hazai pályán „elszenvedett” döntetlen után, minekutána megvoltak a helyzeteink, sőt, már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, nembeszélve arról, hogy időközben a törökök óriási szívességet tettek azzal, hogy történetük során először legyőzték az oroszokat, így akár át is vehettük volna a csoport vezetését.

Természetesen mindig a győzelem a cél, de kell tudjuk a magunk helyét is, és a keserű szájíz ellenére meg kell becsülni azt az egy pontot, melyet a hiányzók miatt jócskán megtépázott és felforgatott magyar válogatott vasárnap este kiharcolt a szerbek ellen.

Büszkék kell legyünk a fiúkra, hiszen ezzel a döntetlennel biztosították a válogatott bennmaradását a Nemzetek Ligája második osztályában, sőt, akár a csoportelsőbbséget is megszerezhetik szerdán, ha több pontot gyűjtenek a törökök ellen, mint az oroszok a szerbek ellen.

Persze bár magasak az elvárások ez esetben is tudnunk kell, hogy ez már csak egy extra lenne az idei válogatott idény zárásához, mely enélkül is sikeresnek mondható!A rovat legfrissebb hírei