Egyetlen magyar úszó lesz ott a fináléban


Hosszú Katinka is búcsúzott a Nemzetközi Úszóliga elődöntőjében

fotó: Jakabos Zsuzsanna official / facebook

A budapesti Duna Arénában zajló rövid pályás viadal első, vasárnapi elődöntőjét a Jakabos Zsuzsannával felálló címvédő Energy Standard nyerte, másodikként a London Roar ment tovább, a harmadik a Tokyo Frog Kings lett, míg a Kapás Boglárkát, Telegdy Ádámot és Késely Ajnát is foglalkoztató NY Breakers negyedikként zárt. A magyarok közül Jakabos 200 méter pillangón negyedikként zárt, ugyanebben a számban Kapás ötödikként csapott a célba. 400 vegyesen Jakabos hatodik, Kapás nyolcadik lett, míg Telegdy 100 méter háton hetedikként végzett.

A hétfői versenynapon legjobb magyarként Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter vegyesen a harmadik helyen zárt, ezen kívül 200 méter pillangón lett hatodik. Hosszú Katinka 200 méter pillangón 7., 100 méter vegyesen 8., 400 méter vegyesen pedig 5. lett, míg csapattársa, Lobanovszkij Maxim 100 méter gyorson csapott be nyolcaddikként.

Ennek megfelelően a  hétfői elődöntőből a győztes Cali Condors és a La Current jutott tovább, Hosszú Katinka csapata, az Iron a harmadik helyen zárt, így számukra és a  Toronto Titans számára véget is ért a sorozat.

Az elődöntők után a négycsapatos fináléra jövő hétvégén kerül sor. A fináléban egyetlen magyar úszó lesz érdekelt, Jakabos Zsuzsanna a címvédő Energy Standard színeiben.

    
    


A rovat legfrissebb hírei