Gera Zoltán megszerezte első győzelmét


A válogatott egykori legendája szerint a siker kulcsa a csapategység és szenvedélyes győzni akarás volt

fotó: mlsz.hu

Akárcsak az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, valamint a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-összecsapáson, Marco Rossi szövetségi kapitány koronavírus-fertőzése miatt ezúttal sem lehetett a csapattal. Ahogyan a szerbek elleni mérkőzésen, ezúttal is Gera Zoltán helyettesítette a pálya szélén.

"Meg akartuk nyerni a meccset, ezért frissíteni kellett a szünetben. A sikerek kulcsa, hogy tökéletesen együtt van a társaság, hatalmas szenvedéllyel és győzni akarással futballozik, szinte edző nélkül is eredményesen le tud játszani egy ilyen meccset" - mondta az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzőjeként dolgozó Gera, aki szót ejtett a saját szerepéről is:

”Tudtuk, hogyan áll a szerb meccs, de megbeszéltük a szünetben, nem szabad döntetlenre játszani. Még egy lapáttal rátettek a srácok, és így meg is tudtuk nyerni a meccset. Nagyszerű közösség van a csapatnál. Általában, ha egy szövetségi kapitány hiányzik, az gondot okoz. Most azonban mindegy, ki ül a kispadon, mindenki tudja a dolgát. Itt nincsenek cserejátékosok. Mindenki ugyanúgy dolgozik, sikerre éhes, győzni akar, és egymásért is küzdenek. Én ehhez semmit sem tettem hozzá, nekem óriási dolog kezdő edzőként, hogy tanulhatok, itt lehetek. Ez a csapat győzelemre volt ítélve az elmúlt pár meccsen. Kicsit több lettem ezáltal, mint kezdő szakember. Visszamegyek az U21-hez, élvezem a munkát ott, és magammal viszem, mennyire egyszerű ez a játék, ha le vannak fektetve a szabályok. Én csak beugró voltam. Nekünk is lesz egy nagy feladatunk márciusban, az én munkám itt, az első csapatnál lezárult”.

A magyar csapat a lefújást követően először a kezdőkörben ünnepelt, majd egy transzparens előtt fényképezkedett, amin a "Büszke Nemzet! Köszönjük, Srácok. Grazie Marco, Cosimo, Giovanni" felirat volt olvasható.

A rovat legfrissebb hírei