Ilyen mértékű sikerben talán még a játékosok sem hittek


Dibusz Dénes alig várja, hogy telt ház előtt játszhassanak júniusban

fotó: m4sport.hu

Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint talán még maguk a játékosok sem számítottak arra, hogy a csapat első helyen végez csoportjában és ezzel feljut az A divízióba a Nemzetek Ligájában.

A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros hálóőre szerda este, a törökök elleni 2-0-s sikert követően az M4 Sportnak elmondta, felvették a versenyt riválisukkal, akinek ráadásul a szerb-orosz mérkőzés félidei állásának (4-0) tudatában mindenképpen támadniuk kellett, ezáltal pedig megnyílt a terület a magyarok előtt. Megjegyezte, a gyors cserejátékosokkal frissíteni tudott az együttes, amiből egy szép győzelem "kerekedett ki".

"A mai meccsen feltettük az i-re a pontot. Felvettük a törökökkel a versenyt minden téren. Tudtuk a másik meccs állását, így nem kellett annyira rohamoznunk. A törököknek jönniük kellett, ezt pedig kétszer ki tudtuk használni. Bízom benne, hogy az Eb-n telt ház lehet, és a közönség nagy részét a magyarok fogják alkotni" - mondta a Ferencváros kapusa.

Nagy Ádám az előző három mérkőzésünkön a legtöbb játékpercet töltötte a pályán a válogatott tagjai közül. Ennek ellenére irdatlan munkát végzett a középpályán, és kulcsszerepe volt az előző mérkőzések sikereiben.

"A végén már kevés volt bennem. Hét nap alatt három meccs - ez mindenkit megfogott. Külön öröm volt számomra, hogy szinte mindegyik meccset végig tudtam játszani. A csoportelsőséget könnyebben fel tudom dolgozni. Felkerültünk a komoly ligába és a kemény srácokhoz. Folyamatosan estek ki a játékosaink, mégis olyan produkciót nyújtottunk, ami azt mutatja, hogy a magyar válogatottnak az lehet az erőssége, hogy mennyire tudunk egymásért dolgozni" - mutatott rá a Bristol futballistája a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A rovat legfrissebb hírei