Milyen edzői pályafutás vár Lőw Zsoltra a PSG után?


Thomas Tuchel menesztésével a magyar másodedzőnek is csomagolnia kell

fotó: lequipe.fr

Új szelek fújnak a PSG csapatánál. A vezetőség néhány napja elköszönt Thomas Tuchel vezetőedzőtől. A jelek szerint a német szakember örökébe Mauricio Pochettino fog lépni. Tuchel mellett Lőw Zsolt is búcsút intett a francia együttesnek. Lőw két és fél éven keresztül másodedzőként segítette Tuchel munkáját a PSG-nél. Sikeres volt ez az időszak, mivel hat trófeát szereztek.

Lőw Zsolt a Nemzeti Sportnak adott terjedelmes interjút. A magyar szakember elmondta, ha voltak is előjelei annak, hogy távozniuk kell a kispadról, alapvetően váratlanul érte őt és a német vezetőedzőt, Thomas Tuchelt is, amikor december 23-án a sportigazgató, a brazil Leonardo közölte velük, hogy nem számít a munkájukra a továbbiakban.

"Meglepődtünk, mert december huszonharmadikán, a Strasbourg ellen négy-nullára megnyert mérkőzést követően hivatott be minket a klub sportigazgatója, Leonardo, hogy közölje, a jövőben nem számít Thomas munkájára.Azok után, hogy bár jókora nehézségekkel kellett megbirkóznunk kétezerhúszban, történelmi sikereket értünk el a PSG-vel, az ősszel a Bajnokok Ligájában csoportelsőként jutottunk tovább, s a bajnokságban egy pont a lemaradásunk a listavezető Lyontól, kissé érthetetlennek tartottuk a döntést.
Ahhoz képest, hogy az egész idényben számtalan sérülés hátráltatott bennünket, ráadásul a koronavírussal is meg kellett küzdenünk, szerintem nagyszerű szakmai teljesítmény, hogy így zártuk az évet. Erőn felül teljesítettünk, ez az igazság"
– mondta Lőw Zsolt.

A magyar szakember elmondta, Tuchel távozása után nem volt esély arra, hogy maradjon a PSG-nél.

"Ha a klub részéről fel is vetődött volna, akkor is nemleges a válaszom. Az értékrendembe nem fért volna bele, hogy ne kövessem Thomast. Korábban Salzburgban és Lipcsében is lett volna lehetőségem arra, hogy a távozó vezetőedző helyére lépjek, de nem éltem a lehetőséggel. Azt vallom, ha valakivel vállt vállnak vetve harcolok, kutya kötelességem a rosszban is osztozni vele" - osztotta meg a gondolatait a 41 esztendős tréner.

A folytatásról is beszélt Lőw: elárulta, három lehetőség is benne van a pakliban.
" Három út tűnik reálisnak. Az egyik, hogy Thomas Tuchellel nekifutunk még egyszer, és teszünk egy kísérletet arra, hogy feljussunk a klubfutball csúcsára, mert bár a Bajnokok Ligája-ezüst tényleg szépen csillog, az elveszített finálé miatt némi hiányérzet maradt bennünk.

Bennem van ugyanakkor az is, hogy adott esetben jó lenne egyet előrelépni a ranglétrán, a megkereséseket tekintve erre is lenne lehetőségem.

S közben ott van még az engem az edzői pályán nyolc évvel ezelőtt elindító Ralf Rangnick is, akihez mindmáig szoros szakmai és emberi kapcsolat fűz. Azt sem lehet kizárni, hogy mindhárman együtt dolgozunk majd… Magam is kíváncsian várom, mit hoz a jövő"
- fogalmazott Lőw.

forrás: Bíró Ádám/sport35.hu

A rovat legfrissebb hírei