Gulácsi Péter legyőzte az eddig érinthetetlen Neuert


A magyar kapust csapatából egyedüliként választották be az év Bundesliga álomcsapatába

fotók: RB /leipzig instargramm

Megtört végre a jég, és nem Manuel Neuer áll a tavalyi Bundeliga álomcsapat egyes pizícióján, hanem legnagyobb ellenfele, Gulácsi Péter. Ez mind a magyar kapus, mind klubja, az RB Leipzig számára óriási szakmai siker. A válogatást a whoscored nevű oldal végezte el. A Lipcsében profiskodó magyar kapus 6.77-es átlagosztályzattal került be az év csapatába.Gulácsi Péternek nemcsak a statisztikák alapján, hanem a pályán is jól kezdődött a 2020-as éve, hiszen a VfB Stuttgart elleni történelmi meccs volt a számára, mivel január 2-án kereken a 200. alkalommal szerepelt a Lipcsében. Ezzel ő lett a negyedik focista a klubnál, akinek ez a fontos mérföldkő összejött.

Julian Nagelsmann  vezetőedző a magyar kapust és csapata egész védelmét dicsérte azt követően, hogy az RB Leipzig szombaton 1-0-ra legyőzte a VfB Stuttgartot.

"Óriási helyzetet teremtettünk számukra, de Péter nagyszerűen reagált és hárított. Egyenlíthettek volna" - mondta a tréner arra utalva, hogy a mérkőzés 86. percében, 1-0-s lipcsei vezetésnél a stuttgartiak védője, Waldemar Anton hirtelen teljesen üresen állt Gulácsi előtt, aki aztán kivételes reflexszel védte az ellenfél lövését.
    
A klub vasárnap Twitter-üzenetben köszöntötte a magyar hálóőrt, akinek ez volt a 200. tétmérkőzése az együttes színeiben. A játékosról készült fotómontázs alá a #PeteTheWall (Pete a fal) hashtaget írták.   

A rovat legfrissebb hírei