Fejlesztések a tóthfalusi labdarúgó akadémián


A jelenlegi fejlesztések mellett a következő év októberére várhatóan elkészül a sportcsarnok is

fotó: Pannon RTV/Csendir Viktor

Több mint száz gyerek edz napi szinten a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia műfüves futballpályáján, amelyet az ősz folyamán telepítettek be. A keményebb talajnak köszönhetően naponta több edzést tudnak tartani. Folyamatban van a fényreflektorok üzembe helyezése, valamint a pálya elkerítése.

A Nyers István Labdarúgó Akadémián az öt korosztállyal hat edző foglakozik, így a nemrég lehelyezett műfüves pálya nagy segítséget jelent az edzések során. A felnőtt csapattal együtt naponta 120 gyerek edz a pályán.

 „Nagyon sokat jelent nekünk ez, főleg ilyen rossz időben. Szeptember, október, novemberben elkezdődik a másik félszezon és márciusig tart. Nekünk fontos, hogy van ilyen pályánk, mert nem tesszük tönkre a másik kettő pályát, mivel ez erős talaj, és több edzést tudunk naponta tartani.”
– nyilatkozta Darko Veselinov, Nyers István Labdarúgó Akadémia edzője a PannonRTV-nek.

Az edzőknek és a szervezésnek köszönhetően nem csak Magyarkanizsa község területéről, hanem Csókáról, Padéról és Szanádról is érkeznek gyerekek, többségüket a Kaszap István Kollégiumban szállásolták el. A téli szünetben itt is belső felújítások folynak.

„Elsősorban mosdók felújítása folyik, szobák meszelése és padlólapozás, illetve a lépcsőház újralapozása. Az ablakok cseréjére is rövidesen sor kerül. Tehát ezeket az elhasználandó, amortizálódó részeket ki kell cserélni.”- mondta Utasi Jenő, a Tóthfaluban működő akadémia elnöke.

A következő év októberére várhatóan elkészül a sportcsarnok is, amelyet a magyar kormány finanszíroz. A tornatermet nem csak a helyi diákok használhatják, hanem különböző sporteseményeknek is helyet ad majd.

forrás: PannonRTV


A rovat legfrissebb hírei