Szentmihályi sikertörténet


A zöld-feketék jól szerepeltek az őszi-fordulóban

Gulyás Oszkár, az MSK csapatkapitánya a tavalyi 2. helyért járó serleggel
fotó: magyarszo.rs


Az 1957-ben alapított szentmihályi labdarúgóklub augusztusban fennállása első körzeti ligás idényét kezdhette el.

A 17 csapatot felvonultató Nagybecskereki Körzeti Ligában az MSK gárdája újoncként nem is vallott szégyent, a zöld-feketék ugyanis 19 pontot gyűjtve a 13. helyről várhatják a tavaszi folytatást, úgy, hogy a 8. helytől csak három pont választja el őket. Rúzsa Tibor együttese a bajnokság első felében a legjobb meccsét a Polet csapata ellen játszotta, a 8. játéknapon a jó napot kifogó szentmihályiak hazai pályán 2:1-re verték a liga egyik élcsapatának számító nákófalvi (Nakovo) együttest. Az őszi idényben a MSK legjobb góllövőjének Isak Gabrijel bizonyult hét találattal, Buka Sándor ötször volt eredményes, Gulyás Oszkár és Nikolić Darko pedig 3-3 gólt szerzett.

 “Összességében elégedettek lehetünk az elért eredményekkel, hiszen az ősszel kilenc mérkőzést játszottunk idegenben, hazai pályán pedig csak hetet. Persze lehetett volna jobb is az őszi mérlegünk, mivel a vereségeink közül négy is minimális arányú volt, de úgy érzem, hogy újoncként helytálltunk a tapasztaltabb csapatokkal szemben. A folytatásban még többet kell dolgoznunk, hiszen megfelelő erőnlét és felkészültség nélkül lehetetlen jó eredményeket elérni ebben a rangfokozatban” – értékelte az őszi idény történéseit Rúzsa Iván, az MSK egyik alapembere.

A közép-bánáti klubnál az őszi szezon befejezése után sem állt meg az élet: december 14-én ugyanis a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából a focipálya mellett szabadtéri tornaeszközök kerültek elhelyezésre, amelyek az edzések minőségét hivatottak javítani, hat nappal később pedig az egyesület vezetői és támogatói munkaakciót szerveztek, amelynek során több mint ötven kőrisfacsemetét ültettek el a pálya körül.


A rovat legfrissebb hírei