Téli edzőtábort tartanak Magyarkanizsán


A magyarkanizsai Cselgáncsklub nem engedi, hogy a koronavírus térdre kényszerítse

fotó: PannonRTV/Csubrilo Zoltán

11 fiatal vesz részt a magyarkanizsai Partizán Magyarkanizsa-Orom-Oromhegyes Cselgáncsklub szervezésében a téli táborban.

A koronavírus-járvány erre a sportra is hatással volt, a megmérettetések többsége elmaradt, ennek ellenére azonban az edzéseik folyamatosak voltak, hogy formában tartsák magukat.

A fiataloknak a napi két edzés mellé egész napos programmal készültek a szervezők, az edzések mellett a barátkozás is a tábor része. Raffai Gergő közel 7 éve tagja a klubnak, a PannonRTV-nek  elmondta, nemrégiben szerezte meg a magasabb fokozatú, zöld övet. „Az első edzés technikákról szól és a másik edzés az lazább és az inkább nyújtós edzés szokott lenni.”

A táborban az erőnléti edzésekre, az állóképesség fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, ugyanakkor a technikázás sem marad el.

„Felső technikákat és parter technikákat is gyakorolunk. Valakinek ez új, valaki csak folytatja, hogy jobban belemenjen a kezébe, hogy ne a versenyeken kelljen ezen gondolkodni, hogy milyen technikát fog majd alkalmazni.”- nyilatkozta Vadász Károly, a Partizán Magyarkanizsa-Orom-Oromhegyes Cselgáncsklub edzője, aki hozzátette, a tavalyi év során kevés versenyre jutottak el a gyerekekkel, a főbb megmérettetéseket az idei évre tették át és reményeik szerint sikeres évet zárnak majd az idén.

forrás: PannonRTV.comA rovat legfrissebb hírei