Nyolc védés a Liverpool ellen


Magyar utánpótláskapusával állt ki az Aston Villa az FA Kupában

fotó: magyarnemzet.hu

A magyar kapussal, Ónodi Ákossal felálló, tartalékos Aston Villa nem jutott a 32 közé a labdarúgó FA Kupában, mert pénteken 4-1-re kikapott a Liverpooltól.

Egy ideig kérdéses volt, hogy lejátszhatják-e az Aston Villa – Liverpool FA Kupa mérkőzést, hiszen az Aston Villa csütörtökön bezáratta edzőközpontját, és az első csapat tréningjét is törölte, majd pénteken közölte, hogy a héten 14 személynél - köztük 10 játékosnál - kimutatták a koronavírusos fertőzést. Ennek ellenére a csapat utánpótláskorú játékosokkal vállalta a pénteki összecsapást, amelyen nem Dean Smith, az első csapat szakvezetője, hanem az U23-as együttes edzője, Mark Delaney irányított.

Ennek köszönhetően kapott megtisztelő bár nehéz feladatot Ónodi Ákos, aki  2018 nyarán igazolt az Aston Villához, ahol akkor az U18-as csapat keretéhez tartozott, és fél évvel ezelőtt került az U23-as együtteshez.

A győri nevelésű kapus végigjátszotta a mérkőzést, melyen az esélyesebb vendégcsapat Sadio Mané révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést. Az Aston Villa fiataljai azonban nem zuhantak össze, a 41. percben egyenlítettek, és a 60. percig meg tudták őrizni az 1-1-es állást. Akkor azonban ismét vezetéshez jutott a Pool, amely öt perc alatt 4-1-re meglépett, és eldöntötte a továbbjutást.

A 19 éves hálóőr a 4-1-es vereség ellenére sok dicséretet kapott az összecsapás után. A magyar játékos az M1 aktuális csatornának vasárnap elárulta: már korábban is volt olyan helyzet a pályafutása során, amikor váratlan szituációban kellett bizonyítania, és úgy érzi, éppen akkor ment neki a legjobban a játék.
    
"A hirtelen stresszhelyzet, az adrenalin jót tesz a teljesítményemnek" - fogalmazott.

Mint mondta, bár kevés idő állt a rendelkezésükre, próbáltak a lehető legalaposabban felkészülni az ellenfélből, és szerinte ez sikerült is. Szerinte ezt az is bizonyítja, hogy a meccs után dicsérő szavakat kaptak a rivális vezetőedzőjétől, Jürgen Klopptól, Georginio Wijnaldum, a Liverpool középpályása pedig neki személyesen is mondta, hogy meglepődtek, mennyire szervezetten játszott az Aston Villa, s hogy milyen nehéz volt a védelmükön átvinni a labdát.
    
Onódi Ákos, akinek nyolc védése volt a meccsen, nyár óta minden nap a felnőtt csapattal edz, ennek ellenére úgy véli, még korai lenne a bemutatkozása az első gárdában.
    
"Nagyon sok munka és tapasztalat kell még ahhoz, hogy esetleg a későbbiekben debütálhassak a Premier League-ben és ott is meg tudjam állni a helyemet" - mondta.


A rovat legfrissebb hírei