Moholból a rivaldafénybe


A magyar válogatott vajdasági labdarúgóját érte a megtiszteltetés, hogy átvehesse a nemzeti együttesnek járó elismerést

fotó: MTI/Illyés Tibor

A Nemzeti Színházban tartották hétfőn a 63. Év Sportolója Gála díjátadóját.
 
2020-ban a hagyományos csapatsportokban a magyar labdarúgó-válogatott lett a győztes, amely ott lesz a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, és feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába.

A díjat átvevő Könyves Norbert felidézte: nagyot küzdött a nemzeti együttes, és reméli, hogy a nehéz helyzetben örömet szereztek a magyar drukkereknek, a vírushelyzet elmúltával pedig ismét szurkolók előtt játszhatnak majd.

A ZTE vajdaságból származó labdarúgója hosszú utat tett meg eddig a “rivaldafényig”, hiszen bár 19 éves korában hagyta el a Vajdaságot a magyar bajnokság kedvéért, csak 12 év után tavaly ősszel - amikor már talán ő sem hitte - mutatkozhatott be a magyar válogatottban.

Könyves Norbert első válogatott mérkőzése sorsszerű volt. Marco Rossi szövetségi kapitány pont Szerbia ellen állította a kezdőbe. Ugyanígy sorsszerű volt az is, hogy a válogatott Könyves 20. percben szerzett, végül a meccset eldöntő góljával nyerte meg a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést.

 “Az első válogatott meccsen kezdőként pályára lépni és győztes gólt lőni, az karriercsúcs. Lesz mit mesélnem a gyerekeknek, unokáknak”
– fogalmazott örömében Könyves Norbert, aki külön kitért vajdasági származására is, és elmondta, mit jelent számára szülőfaluja, illetve szülőfaluja számára a gólja.

“Mohol olyan, mintha nem lenne határ, és ugyanúgy Magyarországhoz tartozna ma is. Épp ezért Moholban és a közeli magyarlakta településeken minden kisfiú, aki elkezd focizni arról álmodik, ami nekem valósággá vált: gólt lőni a magyar válogatott mezében”.


Szívből reméljük, hogy ezek a gyermekek a díjátadót látva ugyanúgy szeretnének majd egyszer Könyves Norberthez hasonlóan átvenni egy ilyen rangos elismerést is!

A rovat legfrissebb hírei