Szoboszlai Dominik nyomdokain


A magyar futball egyik legnagyobb reménysége az osztrák élvonalban folytathatja

fotó: Bukta Csaba / facebook

Társoldalunk, az nb1.hu információi szerint tavasszal az osztrák élvonbalban folytathatja pályafutását Bukta Csaba, az osztrák másodosztályú Liefering játékosa, akit az Altach szeretne leginkább soraiban tudni.

A 19 éves futballista 2008-ban Törökszentmiklóson kezdte a pályafutását, 2015-ben került a DVSC akadémiájára, ahonnan 2018-ban tette át a székhelyét Ausztriába, a Red Bull Salzburghoz. A profik között az előbb említett Lieferingben mutatkozott be, ami az RB Salzburg második számú csapata, korábban Szoboszlai Dominik is megfordult itt.

Az Altachtot 1929. december 26-án alapították, az osztrák másodosztályban kétszer, a harmadosztályban háromszor volt bajnok, legnagyobb sikere az volt, amikor a 2014/15-ös bajnokságban a harmadik helyen végzett az élvonalban. A klub jelenleg a 12 csapatos osztrák bajnokságban a 11. helyen áll.

Hivatalos bejelentés még nincs az ügyben.

Az utánpótlás-válogatottakban összesen 24 alkalommal lépett pályára, összesen 3 gólt szerzett. A Transfermarkt adatai szerint, 2022 nyaráig van érvényes szerződése a csapatával, a játékjogának piaci értékét 500 ezer euróra becsüli a portál.


A rovat legfrissebb hírei