Szalai Attila már be is illeszkedett Isztambulban


A Fener és a török sajtó és a szurkolók is nagyon elégedettek voltak a frissen igazolt magyar védővel első mérkőzése után

fotó: nb1.hu

Győzelemmel mutatkozott be a hétvégén új csapatában Szalai Attila, minekutána a Fenerbahce hazai pályán 3-0-ra kiütötte a Kayserisport.

A magyar válogatott védő olyan remekül és magabiztosan játszotta végig a meccset (89%-os pontossággal passzolt, és két gólt megelőzően is tőle indult az akció), hogy a török szurkolók és szakemberek sem nagyon hittek a szemüknek. Erol Bulut vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon elégedett Szalai játékával, és úgy érezte, olyan, mintha a magyar védő már öt éve a Fener tagja lenne - minderre maga az érintett úgy reagált, hogy jobb kezdésről nem is álmodhatott volna, és nagyszerűen érezte magát a pályán.

Szalai jól helyezkedett és fontos szerelései is voltak, ezt is kiemelték a drukkerek - nem véletlen, hogy a Fener Facebook-oldalán a legtöbb lájk (eddig mintegy 75 ezer) arra a fotóra érkezett, ahol Szalai fejeli el a labdát.

"Fantasztikus játékos, egy csapásra megoldotta a védelmünk gondjait. Nem lepődnék meg, ha néhány éven belül elvinné az egyik topcsapat, a játék minden elemében zseniálisan játszik" - írta az egyik kommentelő.
Győzelmével a Fenernek immáron 42 pontja van 20 mérkőzés után, két egységgel van lemaradva a listavezető Besiktastól.

A Fenerbahce szombaton a Rizesport fogadja.

A rovat legfrissebb hírei