Lőw Zsolt ismét munkába állhat


A magyar szakember harmadik országban, újabb topligás együttesnél vállalhat munkát

fotó: hirnavigator.hu

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Thomas Tuchelt nevezték ki vezetőedzőnek a Chelsea labdarúgócsapatánál.

A londoni együttesnél hétfőn menesztették a klublegenda Frank Lampardot, kedden pedig bejelentették a német tréner szerződtetését. Az új szakember másfél évre szóló megállapodást írt alá, és már szerdán, a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki meccsen leül a kispadra.
    
A 47 éves Tuchel korábban hazájában a Mainzot és a Borussia Dortmundot irányította, majd két és fél éven át, tavaly december végéig a Paris Saint-Germain trénere volt, s augusztusban a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a francia csapatot. Párizsban másodedzőként Lőw Zsolt segítette a munkáját, és a magyar szakember korábban úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett, sőt bár a Chelsea közleménye nem tesz róla említést, a Nemzeti Sport úgy tudja, Tuchel szakmai stábjának Lőw Zsolt mindenképp tagja lesz.
    
A Chelsea-t 2019 nyarától irányító Lampardot azután küldték el, hogy a gárda legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, így a kilencedik helyre visszacsúszott a tabellán. A Kékek 19 meccsen 29 pontot szereztek, és 11-gyel maradnak el a listavezető Manchester Unitedtől, szerdán pedig a Wolverhamptont fogadják a hétközi, 20. fordulóban.


A rovat legfrissebb hírei