Kezdődhetnek a belső munkálatok


Jó ütemben haladnak a Vajdasági Birkózó Akadémia építkezési munkálatai

fotó: Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsán egy pillanatra sem állnak meg a Vajdasági Birkózó Akadémia építkezési munkálatai. Mostanra szinte az összes külső nyílászárót elhelyezték, a benti munkálatoknál hamarosan a vakolás következik. Az akadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Napi szinten átlagosan 30-35 munkás dolgozik azon, hogy az akadémia kiépítése a tervezett ütemben haladjon és jövő év augusztusára el is készüljön.
 
„Ma valószínűleg az összes külső nyílászárót beépítik az asztalosok. Ez azért fontos, hogy a benti malterozási, vakolási munkákat el tudják kezdeni a munkások, ugyanis most már a vízvezeték-szerelés, a kanalizáció és az áram a földszinten és az első emeleten meg van csinálva.” – mondta Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője a PannonRTV-nek.Az ügyvezető elmondta, az akadémiai rendszer felépítése is hamarosan megkezdődik majd, és a jövő héttől már megkezdik a fiatalok toborozását is.

„A szakmai munkát végző edző, fizioterapeuta, sportorvos, masszőrnek a kialakítását kezdjük meg, és a toborzással is indulunk, hiszen úgy gondoljuk, hogy legkésőbb május közepéig el kell, hogy készüljön az egyik és a másik lista is.”

Az ügyvezető hozzátette, hogy a tervek szerint 12-14 részmunkaidős alkalmazott foglalkozik majd körülbelül 30 fiatallal.

forrás: Pannon RTVA rovat legfrissebb hírei