A szabadkai motoros új kihívást keres


Saghmeister Gábor az idei 43. Dakar-rali közel 8000 kilométerét a 60. helyen fejezte be

fotó: Pannon RTV/ Szkocsovszki László

Hazatért Szaúd-Arábiából a Dakar-ralit sikeresen teljesítő Saghmeister Gábor. A szabadkai versenymotoros összesítettben a 60. helyet szerezte meg, kategóriájában pedig 17-ként ért célba. Saghmeister elmondta, a legnagyobb gondot a köves útszakaszok okozták neki, amit csak óránként 90 kilométeres sebességgel tudott megtenni. A baleset sem kerülte el, bordatörést szenvedett.

„Ezt még a sajtónak nem is mondtam, sehol nem említettem: majdnem elütött az autó, és nagyon komolyan. Úgy kell elképzelni, hogy egy 90-100-as tempóban mentem kövek közt, de haladós volt, és egyszer csak az Optimus csapat úgy elment mellettem, hogy súrolta a nadrágomat, a cross nadrágomat, a cross csizmámat súrolta, annyira, hogy még a csizmámon még a kapcsot is kikapcsolta. Úgyhogy, szerintem ezt nagyon megúsztam.”

A szabadkai motorosnak ez volt a 13. versenye és a 10. célba érése. Saghmeister Gábornak ez volt az egyik legnehezebb megmérettetése: “Ha holnap véget is ér a pályafutásom, akkor is megcsináltam azt, amire vágytam ”- mondta hazatértekor a PannonRTV-nek.

A vajdasági motoros ezután sem tervezi szögre akasztani a slusszkulcsot, hanem a jövőben is szeretne rajthoz állni:

„A tervem pontosan az, hogy szeretnék négy kerékre átmenni, ami azt jelenti, hogy versenyautót szeretnék hajtani, raliautót. Háromszor vagy négyszer nagyobb a költségvetése ennek a vágyamnak, úgyhogy nem tudom, hogy össze tudom-e hozni. Habár olyan önéletrajzom van, amit, ha átadok, szerintem egyedüli lehetőségem van itt a Balkánon, hogyha ezt valaki meg tudja valósítani.”

Saghmeister egyébként már 28 éve aktív, állami támogatásban részesülő sportoló. Versenyeztetését csaknem 50 üzletember és szerelő segíti.

forrás: PannonRTV

A rovat legfrissebb hírei