Magyar gólok Európában a hétvégén


A magyar válogatott három külföldön játszó légiósa is góllal vette ki a részét a hétvégén csapatának győzelmében

fotó: Partizan Belgrad / facebook

A magyar válogatott Holender Filip egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Partizan Beograd 3-0-s sikeréhez a Napredak Krusevac ellen a szerb labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójának szombati játéknapján.

A belgrádi klub honlapjának beszámolója szerint a meccset végigjátszó Holender a 14. percben adott gólpasszt, majd a 40. percben maga is betalált - némileg kiszorított helyzetből, körülbelül 11 méterről volt eredményes. Az október elején igazolt válogatott csatárnak ez volt a negyedik gólja a szerb élvonalban. Csapata továbbra is a tabella második helyén áll.

Kleinheisler László is góllal járult hozzá a listavezető NK Osijek 2-0-s hazai győzelméhez a Hajduk Split ellen a horvát labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójának szombati játéknapján. A válogatott játékos kezdőként 73 percet töltött a pályán, és az 59. percben egy visszahúzós cselt követően körülbelül 18 méterről a kapu hosszú oldalába bombázott.

A 26 éves középpályás 2019 januárjában igazolt Eszékre, és azóta ez volt az ötödik - a mostani idényben az első - gólja a horvát élvonalban. Legutóbb 2019 decemberében volt eredményes. A hazaiak dolgát némileg megkönnyítette, hogy a vendégcsapat az 51. perctől emberhátrányban futballozott. A Hajduk Splitben az ugyancsak válogatott Gyurcsó Ádám kezdőként 56 percet kapott. Csapata az ötödik helyen áll a tabellán.

A magyar válogatott Willi Orbán góllal járult hozzá az RB Leipzig 3-0-s győzelméhez a kiesőhelyen álló Schalke 04 otthonában a német labdarúgó-bajnokság huszadik fordulójának szombati játéknapján. A védőjátékos decemberben a Német Kupában, majd januárban a Bundesligában is betalált.

A rovat legfrissebb hírei