Veszprémi siker a BL-ben


A Veszprém sorozatban öt nyeretlen tétmérkőzés után győzött ismét

fotó: telekomveszprem.hu

A Telekom Veszprém 29-25-re nyert a szlovén RK Celje PL otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.

vendégek keretéből Székely Márton, Rasmus Lauge Schmidt, Andreas Nilsson és Vuko Borozan, a hazaiaktól Filip Ilic, Josip Sarac és Jan Grebenc hiányzott.

Eleinte kettesével szerezték góljaikat a csapatok, majd a 14. percben 10-7-es veszprémi vezetésnél a Celje időt kért. A vendégek öt percig nem találtak be, majd az irányító Petar Nenadic beállása új lendületet adott a csapatnak. Megnyugtatónak tűnt a magyar bajnokcsapat előnye (15-11), ám egy hármas gólsorozattal a szünet előtt ismét felzárkózott a szlovén együttes.

A második félidőben egyhangú volt a mérkőzés, mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba. A Veszprém a meccs kétharmadánál már öttel vezetett, de az eredmény alakulása továbbra is hullámzó volt, a Celje ismét közelebb férkőzött, majd újra elhúztak a vendégek, és végül magabiztosan győztek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Matic Groselj volt hat góllal, a vendégeknél Gasper Marguc öt találatig jutott.

A két együttes 18. egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 16. alkalommal győzött a magyar csapat.

A három győzelemmel és öt vereséggel az A csoport hatodik helyén álló MOL-Pick Szeged vasárnap az északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a hét sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel a B csoportban második helyezett veszprémiek pedig jövő szerdán az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát fogadják.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, B csoport:
RK Celje PL (szlovén)-Telekom Veszprém 25-29 (14-16
)
lövések/gólok: 48/25, illetve 47/29
gólok hétméteresből: 5/2, illetve 1/1
kiállítások: 12, illetve 6 perc
 

A rovat legfrissebb hírei