Változások Adorjánban


A sikeres őszi forduló után átalakul az adorjáni Tisza kerete

foci: Délvidéki foci / facebook

Az adorjáni Tisza labdarúgócsapata a Szerb Liga vajdasági csoportjának újoncaként komoly haditettet vitt véghez az őszi kiírásban, 31 ponttal a táblázat ötödik helyén zárták a bajnokság első felvonását.

A tavaszi felkészülés már javában folyik, a gárda az átigazolási időszakban alaposan átalakult. Kilenc eddig játékosától vált meg a csapat, helyettük több, eddig külföldön pallérozódó focista érkezett, és a tervek szerint a folytatásban a feltörekvő fiatalok is lehetőséget kapnak majd.

Az elmúlt hetekben Marko Đorović, Marko Matijašević, Nagy Zoltán, Danilo Pejović, Dragan Šicar, Aleksandar Kukolj, Vukašin Avdalović, Andruskó László és Fényszárosi Tamás távozott az egyesülettől, míg Aleksandar Jovetić, Strahinja Lukić, Nemanja Matijević, Luka Ivanov, Sinkovits Dávid, Filip Damjanović, Miloš Pilipović, Predrag Dušanić, Fejős Áron és Triznya Bence is Tomislav Sivić vezetőedző rendelkezésére áll majd.

“Elsősorban fiatal játékosokra szeretnénk alapozni a folytatásban, gyorsabb, modernebb és minőségibb focit szeretnénk játszani a jövőben, amihez elengedhetetlen ez az éles váltás. A tavaszi idényben elsősorban a csapatépítés a célunk, mindemellett szeretnénk, ha a játékunk az eredményesség mellett látványosabb és élvezhetőbb lenne. Nem panaszkodhatunk az őszi szereplésünkre, de e tekintetben is szeretnénk fejlődni és előrelépni” – nyilatkozta Sivić. A játékoskeret mellett a szakmai stáb is bővült, a vezetőedzőhöz és segédjéhez, Slobodan Kustudićhoz Slobodan Šujica kapusedző csatlakozott.

A közös felkészülés január 20-án Tótfaluban, a Nyers István Akadémián vette kezdetét, a Tisza labdarúgói már ki is próbálhatták a komplexum új, magyarországi támogatásnak köszönhetően létrehozott műfüves pályáját.

Az adorjáni klub és az akadémia a tavalyi év során egybeolvadt, a tóthfalui intézmény nyújtotta lehetőségek és az évek óta kiválóan működő utánpótlás-nevelés, valamint az Tiszánál folyó munka kölcsönösen kiegészítik egymást, az együttműködés mindkét fél számára csak kamatozhat a jövőben.

“Az első csapat munkájába eddig tizenkét magyarkanizsai, adorjáni és tótfalui fiatal tehetséget sikerült bevonnunk. Célunk, hogy a továbbiakban mindinkább a Nyers István Akadémia utánpótlására támaszkodjunk, és közösen építsünk erős csapatot. Šujica alkalmazását előrelépésként értékelem, aki nemcsak az első csapat, hanem az utánpótlás munkáját is segíteni tudja. Jelenleg tizenkét fiatal kapus dolgozik a kezei alatt, akikben nagyon sok lehetőség rejlik” – mondta Borsos Csaba elnök. Hozzátette, a fiatalítással már a következő idényre alapoznak, idén talán még nem, de jövőre már egyértelműen a bajnoki címre pályáznak majd.

“Az új adorjáni stadion munkálatai jól haladnak, a lelátó alatt elkészültek a fedett öltözők, a gyepet folyamatosan gondozzuk. Ha minden jól megy, és a körülmények engedik, akkor a tavaszi idény végén, de legkésőbb a következő szezonban már hazai pályán játszhatunk. A kapuk és a cserepadok még nem kerültek helyükre, illetve a lelátó sincs még teljesen kész, de ezek már csak apróságok, ezekkel a munkálatokkal néhány nap alatt végezhetünk. Remélhetőleg az időjárás kegyes lesz hozzánk, és a fű is hamar alkalmas lesz a játékra” – zárta szavait Borsos.

A rovat legfrissebb hírei