Fejős Áron góllal mutatkozott be Adorjánban


Jól halad az adorjániak felkészülése a hamarosan kezdődő tavaszi fordulóra

foci: Délvidéki foci / facebook

A hétvégén az adorjáni Tisza csapata a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta. A tóthfalui akadémia műfüves pályáján a szabadkai Spartacus U19-es felállítását fogadták, és 1:0-s félidőt követően 2:1-es győzelmet arattak.

A jó iramú találkozó első gólját a Tisza-partiak legújabb igazolása, Fejős Áron szerezte, aki az első félidő hajrájában büntetőből volt eredményes. A 24 éves támadó középpályás az NB III.-as Szekszárd csapatától érkezett, de a magyarkanizsai játékos korábban a Paks tagjaként pályára lépett az NB I.-ben is.

Az adorjániak Fejős mellett a téli átigazolási időszakban egy másik bácskai játékost is visszacsábítottak Magyarországról. Sinkovits Dávid az NB II-es Szentlőrinctől érkezett tért haza, hogy erősítse a Tiszát.

Nemcsak az adorjániak kezdték meg a felkészülést. Szombaton a Nyers István Akadémia műfüves pályáján a zentagunarasi Slavija is lejátszotta idei első edzőmeccsét, a kék-fehérek Gyetvai (3), Nagy (2) és Fehér góljaival 6:0-ra nyertek a hazaiak U17-es csapata ellen.

A Vajdasági Liga északi csoportjában a bajnoki címért küzdő Bajsa gárdája a topolyai akadémia pályáján 3:1-re verte a III. ligás szenthuberti (Banatsko Veliko Selo) Kozarát, az adai AFK pedig gól nélküli döntetlent játszott a nagykikindai ŽAK-kal.

Vasárnap a tóthfalui akadémia U19-es együttese Horgoson vendégszerepelt, ahol a kék-feketék Ábrahám (2) és Molnár találataival 3:0-s sikernek örülhettek. A Szuperligában szereplő magyarkanizsai női csapat szombaton a šabaci Főnix Sportcentrum főpályáján a C. zvezda lányaival mérte össze erejét, a sok helyzetet hozó találkozó a belgrádiak 3:0-s győzelmével zárult.


A rovat legfrissebb hírei