Gulácsiék két gólos hátrányból fordítottak


A lipcseiek továbbra is a címvédő bajorok nyomában vannak, ennek ellenére nem elsődleges cél a bajnokság megnyerése

fotó: RB Leipzig / facebook    

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán kétgólos hátrányból fordítva győzte le a hozzá hasonlóan Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Borussia Mönchengladbach együttesét a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján. A győztes gólt Alexander Sörloth a 93. percben szerezte. A lipcseieknél a sérülése után lábadozó Szoboszlai Dominik továbbra sem bevethető.

Mindeközben a címvédő és listavezető Bayern München könnyedén, 5-1-re győzte le otthon a Kölnt, és második félidei eredményes játékával a Borussia Dortmund is magabiztosan győzött, így Gulácsiék hátránya továbbra is két pont a címvédő és listavezető Bayern Münchennel szemben.

Annak ellenére, hogy az idény felénél még hét ponttal voltak lemaradva a bajor sztárcsapattól, Lipcsében továbbra sem beszélnek a német labdarúgó-bajnokság megnyeréséről, az elsődleges cél továbbra is Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezni a Bundesligában.

"Nincs értelme az előzetesen kitűzött célunkat, vagyis a BL-kvalifikációt sutba dobni, és helyette megtámadni a Bayernt"
- mondta a klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff péntek reggel a ZDF televízióban.
    
Nyilván nagy valószínűséggel Mintzlaff csak megpróbalja levenni a terhet a játékosok válláról, hiszen ettől függetlenül az esélyek továbbra is nyitottak a Bundesligában.
A rovat legfrissebb hírei