Hiába küzdött nagyot a válogatott, a románok jobbnak bizonyultak


A második vereségét is begyűjtötte Gera Zoltán csapata, mellyel biztossá vált, hogy búcsúznak a kontinenstornától

A belga Lawrence Visser játékvezető piros lapot mutat fel a vajdasági Szőke Adriánnak a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság második csoportkörében, az A csoportban játszott Magyarország - Románia mérkőzésen a Bozsik Arénában 2021. március 27-én.
fotó:  MTI/Illyés Tibor


A magyar válogatott több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva 2-1-re kikapott szombaton a románoktól az U21-es Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Gera Zoltán szövetségi edző csapata, amely szerdán a németektől szenvedett 3-0-s vereséget, két mérkőzés után nulla ponttal áll, így biztosan búcsúzik a kontinenstornától.

A Bozsik Arénában rendezett találkozón Szőke Adriánt a 42. percben állította ki a bíró, Csonka András ennek ellenére az 56. percben megszerezte a vezetést, viszont az egyre nagyobb fölényben játszó románok előbb egyenlítettek, majd a hajrában fordítottak is.

A magyar csapat Gera Zoltán kérésének megfelelően sokkal bátrabban kezdett, ezt jelezte Bolla bombája, melyet csak bravúrral tudott hárítani a román kapus. A vendégek tíz perc után átvették a játék irányítását, nekik is volt ziccerük, de a csatár fejjel célt tévesztett. A román akciók alapvetően sokkal ígéretesebbek voltak, igazi veszélyt viszont Mezei távoli lövése jelentett, a román kapus másodjára is szépen védett. Kifejezetten keményen játszottak a felek, az első félidő derekáig már öt sárga lapot osztott ki a bíró, pedig további szándékos belépőket büntetlenül hagyott. Jószerivel csak idő kérdése volt, mikor kapja meg valaki a második figyelmeztetését, ez végül a vajdasági Szőke Adrián lett, így a magyarok már szünet előtt emberhátrányba kerültek.


a román Denis Ciobotariu és Szőke Adrián párharca, melyből kiállítás lett

A folytatásban a román együttes csak meddő mezőnyfölényben futballozott a létszámhátrányban sokkal zártabbá váló magyarok ellen. Egy középpályás labdaszerzés után ráadásul a hazai gárda egy gyors ellentámadásból Csonka András révén az 56. percben megszerezte a vezetést, melynek birtokában a magyarok már csakis a védekezésre, az eredmény tartására törekedtek, ám ezt csak szűk negyedórán át tudták csinálni.

Aztán a 70. percben Matan egyéni akció végén kilőtte a bal felső sarkot. Az egyenlítés után fokozódott a nyomás a magyar kapun, a hazaiak már a félpályát sem nagyon lépték át, de a románok utolsó passzai többnyire elakadtak, vagy a lövések kerülték el a kaput, így Besének csupán egy-két védenivalója akadt.

A hajrában a románok teljesen beszorították a magyarokat, fölényük pedig góllá érett, így megszerezték a három pontot.

A magyarok kedden a hollandok ellen fejezik be a szereplésüket Székesfehérváron.

U21-es Eb, A csoport, 2. forduló:

Románia-Magyarország 2-1 (0-0)
Bozsik Aréna, zárt kapus, v.: Visser (belga)
gólszerzők: Matan (70.), Pascanu (87.), illetve Csonka (56.)
piros lap: Szőke (42.)
sárga lap: Ciobotariu (5.), Morutan (6.), Pascanu (58.), Marin (64.), Ganea (81.), illetve Szőke (6., 42.), Kiss (13.), Mocsi (23.), Csonka (45.), Deutsch (52.)

Magyarország:
Bese - Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch (Bukta, 88.) - Csonka, Mezei (Kata, 69.) - Skribek (Bárány, 52.), Szendrei, Kiss (Tamás, 69.) - Szőke
    A rovat legfrissebb hírei