Fucsovics ezúttal sem bírt Rubljovval


A magyar teniszező a hamadik fordulóban búcsúzott Miamiban

fotó: Fucsovics Márton / facebook

Fucsovics Márton kikapott a negyedik helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovtól a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyének harmadik fordulójában.

A 29. helyen kiemelt nyíregyházi játékos erőnyerő volt a nyitókörben, majd a 64 között küzdelmes mérkőzésen búcsúztatta a selejtezőből érkezett ausztrál Thanasi Kokkinakist. Hétfőn ismét Rubljovval találkozott, akivel márciusban már háromszor szembekerült. A rotterdami döntőt és a dubaji negyeddöntőt is az ellenfél nyerte, aki a dohai negyeddöntőből Fucsovics visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.
    
A floridai összecsapáson a világranglistán 40. magyar 1:1 után kétszer is elvesztette az adogatását, így a nagy tempót diktáló moszkvai teniszező 5:1-re elhúzott. Rubljov 25 perc alatt besöpörte az első játszmát, amelyben Fucsovics mindössze három labdamenetet nyert fogadóként.
    
A folytatásban a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 1:0-nál eljutott bréklabdáig, amelyet a nyolcadik helyen álló rivális egy vonalra ütött tenyeressel hárított, majd rögtön elvette Fucsovics szerváját. Nemsokára újfent 1:5 állt az eredményjelzőn, és az alig rontó orosz innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 52 percig tartott.    
    
Eredmény: férfiak, 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazás:
3. forduló (a 16 közé jutásért):

Andrej Rubljov (orosz, 4.)-Fucsovics Márton (29.) 6:2, 6:1
A rovat legfrissebb hírei