Főhajtás a sport nagyjai előtt


A szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke nemrégiben Nagybecskereken tett látogatást

Nagybecskerek megérdemli az Európa Sportvárosa 2021 címet, elsősorban sportolóinak 23 olimpiai érméért, de a kiváló sportolási feltételek biztosításáért is – hangzott el Božidar Maljkovićnak, a szerbiai Olimpiai Bizottság elnökének március 25.-i nagybecskereki látogatásán.

A tisztségviselő a nagybecskereki városházán Simo Salapura polgármesterrel tárgyalt, majd ellátogattak a Városi Népmúzeumba, ahol megtekintették a város sporttörténetét bemutató osztályt, ellátogattak a Partizan küzdősportok otthonába, majd megtekintették a labdarúgó stadionban folyó munkálatokat.

Simo Salapura polgármester elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik a sportlétesítményeket a városban, kiváló feltételeket biztosítva így az olimpiára készülő sportolóknak.

A Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke a Nagybecskereki Nagyok sétányán, a Karađorđe-parkban munkatársaival megkoszorúzta dr. Kemény Ferencnek, az újkori olimpiák egyik szervezőjének az emlékművét, majd elhelyezték a kegyelet virágait Lóci Vilmos, több mint százszoros országos válogatott kosárlabdázó emlékművénél.

Božidar Maljković hangsúlyozta, hogy Nagybecskerek megérdemel minden támogatást a sportlétesítményenek felújítására. Lóci Vilmosról szólva, nemcsak a sportban elért eredményeit méltatta, hanem emberi erényeit is kiemelte. Szerinte a mai fiatal sportolókat vitézségre kell nevelni, ami most nagyon hiányzik.

forrás: magyarszo.rs és pannonrtv.com


A rovat legfrissebb hírei