Györe László hamarosan hazai pályán szerepel


A vajdasági teniszező hamarosan Belgrádban lép pályára a 650 ezer euró összdíjazású férfi tenisztornán

fotó: origo.hu

Már az is biztos, hogy nem lesznek nézők a 650 ezer euró (235,3 millió forint) összdíjazású belgrádi férfi tenisztornán, amelyet április 19-25. között rendeznek.

A szervezők részéről Djordje Djokovic - a világelső Novak testvére - közölte: a világjárvány visszaszorítsa érdekében meghozott intézkedések figyelembe vételével rendezik az eseményt, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy fogadják a rajongókat a szerb fővárosban.
    
Tavaly a Djokovic fivérek - már a pandémia idején - Szerbiában és Horvátországban rendeztek jótékonysági tenisztornákat, amelyekre mintegy négyezer néző látogatott el. Az Adria Tour eseményeit azonban több kritika érte, miután a közvetítéseken látható volt, hogy a nézők nem tartják be a távolságtartási szabályokat és sokan közülük nem viselnek maszkot. A játékosokat pedig azért bírálták széles körben, mert a belgrádi éjszakában szórakozóhelyeken mulattak, és ennek következtében többük megfertőződött a koronavírussal.

Djordje Djokovic kiemelte: az idei is egy mindenki számára nehéz esztendő, a különböző korlátozások pedig sok sérülést eredményeztek. Hozzátette: Borna Coric és Stan Wawrinka sajnálatos módon lemondta ugyan a belgrádi részvételt, de sok top 30-as játékos lép pályára, testvére, Novak mellett Dominic Tiem, Gaël Monfils, Aszlan Karacev, Filip Krajinovic, Györe László és Miomir Kecmanovic is ott lesz a mezőnyben.


A rovat legfrissebb hírei