Csíkszeredában jártak a nagyváradi tehetségek


A Székelyföld Labdarúgó Akadémia kiválasztót szervezett, melyre a Nagyváradi AC labdarúgóit is meghívták

A Nagyváradi AC labdarúgói közül öt játékos vett részt az elmúlt héten Csíkszeredában, az FK Csíkszereda labdarúgó csapata által működtetett Székelyföld Labdarúgó Akadémián megszervezett kiválasztón.

A csíki Labdarúgó Akadémia az alközpontokba focizó, 2006-os születésű gyermekeknek szervezte meg a kiválasztót. A NAC csapatából Kincses Szabolcs, Mihály Zoltán, Nagy Botond, Papp Zsombor és Seres Dávid vett részt a kiválasztón, ahová edzőjük Opre Csaba is elkísérte őket. A háromnapos programban voltak edzések, egyéni képességfelmérők, orvosi vizsgálatok, mentáltréning és persze mérkőzések is.

A NAC Labdarúgó Egyesület, a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia alközpontja, első alkalommal vitt el utánpótlás-korú focistákat a kiválasztóra, hiszen a 2006-os születésű gyermekek a csapat „legidősebb” növendékei. A kiválasztó után, a megfelelő képességű gyermekek szeptembertől már az Akadémián kezdhetik meg a kilencedik osztályt, ahol nem csak tanulhatnak, de sok szorgalommal, kitartással elindulhatnak a labdarúgói életpályán is.

Nagyváradról hétfőn indultak el a játékosok és edzőjük, másnap déltől, verőfényes tavaszi időben indultak a kiválasztó programjai. Este az Akadémia ablakából még az FK Csíkszereda – Bukaresti Rapid mérkőzést is megtekinthették. Szerdán sűrű hóesésre és szokatlan hidegre ébredtek a fiúk, de miután a focipályákról letakarították a havat, tovább folytatták a programot. A résztvevők az Akadémián voltak elszállásolva, ott is étkeztek, így a bentlakásos életből is ízelítőt kaptak.


A Székelyföld Labdarúgó Akadémia foculabdákat ajándékozott a nagyváradiaknak

Az Akadémia legjobb képességű növendékei, az FK Csíkszereda korosztályos csapatának a játékosai, így többen közülük tagjai a román és néhányan a magyar korosztályos válogatottaknak is. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia a romániai labdarúgó akadémiák élmezőnyében foglal helyet, a Román Labdarúgó Szövetség 2020-ban az ötödik legjobb akadémiának választotta.

A Nagyváradi AC játékosai a csíkszeredai vendégjáték mellett a hétvégén, a szép tavaszi időben, több helyszínen is játszottak mérkőzéseket. Legkisebb játékosok Nagyváradon játszottak a Juventus Nagyvárad csapata ellen. Az U12-es korosztályú játékosok Krasznán játszottak a helyi csapat és a Csíkszentmihályi Törekvés ellen. Az U14-es korosztályú játékosaink szintén Krasznánk játszottak a Futball Klub Kraszna ellen.A Nagyváradi AC utánpótlás-nevelő csapata továbbra is várja soraiba a labdarúgás iránt érdeklődő gyermekeket, hiszen ahogy a leírtakból is kitűnik, a NAC-ban nem csak focizhatnak, szabad levegőn mozoghatnak a gyermekek, nem csak egy közösség tagjai lehetnek, hanem a legjobb képességű gyermekeknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy labdarúgókká váljanak. Keressék bizalommal a Nagyváradi AC-t a csapat közösségi oldalán, vagy hívják telefonon a klub edzőit:
Opre Csaba – 0741670120
Váradi Attila – 0742733182
Király Dávid – 0755154974

Forrás és fotók: NAC Labdarúgó Egyesület / facebook


A rovat legfrissebb hírei