Gyurcsó távozni készül Eszékről


Megvan a bajnoki ezüst Eszéken, viszont a nyáron változások várhatóak

fotó: magyarnemzet.hu

Az NK Osijek a két magyar válogatott futballista, többek között Kleinheisler László és Gyurcsó Ádám gólpasszával és góljával hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Sibeniket, ezzel megszerezte a második helyet.

Gyurcsó hiába futott jó szezont, nem tudja elképzelni, hogy hosszabb távon a horvát labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes Eszék (Osijek) játékosa maradjon, így valószínűleg távozni fog, miután az idény végén lejár a szerződése a klubnál.

A 20-szoros válogatott szélső az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a téli szünet alatt a rendszeres játéklehetőség reményében, az eszéki vezetőedző kérésére szerződött a Hajduk Splitből a rivális csapathoz, ám a szezon tavaszi részében kevés alkalommal tudott pályára lépni.
    
"Az edzésmunkámmal is elégedettek voltak, az edző sem mondott semmi rosszat a játékomra, azt viszont világossá tette, hogy abban a rendszerben, amit jelenleg játszik a csapat, nincs lehetőség arra, hogy folyamatosan pályára lépjek" - nyilatkozta Gyurcsó, hozzátéve, hogy az átigazolása után ő is elkapta a koronavírus-fertőzést, ezért néhány hét kiesett a felkészüléséből, és a tervezettnél később tudott csatlakozni a kerethez.
    
"Tisztában voltam vele, hogy így nincs esélyem bekerülni a válogatott Európa-bajnoki keretébe, ezért nem is lepett meg, hogy a szövetségi kapitány nem hívott be" - mondta a 30 éves futballista, aki a hátralévő két bajnoki mérkőzésen szeretne minél többet játszani, és jó teljesítményt nyújtani.
    
"Itt lejár a szerződésem, és nem is tudom elképzelni, hogy hosszabb távon maradjak. A nyár folyamán szeretném a lehető legjobb megoldást megtalálni, és bár kapkodni nem akarok, túl későn sem szeretnék döntést hozni, mert nem mindegy, hogy mikor tudok csatlakozni egy csapathoz a felkészülési időszakban" - jelentette ki Gyurcsó.
    
Az eszéki együttes - amelyben a szintén válogatott Kleinheisler László is futballozik - sokáig versenyben volt a bajnoki címért a Dinamo Zagrebbel, azonban végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Ez eddig az Eszék történetének legjobb eredménye az 1992-ben rajtoló önálló horvát bajnokságban.


A rovat legfrissebb hírei