Nagyberecsken toboroztak


Fiatal sportolókkal telt meg a délvidéki város főtere

A város területén működő klubok mutatkoztak be, a céljuk pedig a fiatalok toborzása volt. A rendezvényt az Ifjúsági és Sportminisztérium és a Szerbiai Sportszövetség támogatásával tartották meg.

A muzslyai Lehel Női Kézilabdaklub sok kiváló sportolót adott a városnak. Fontos, hogy legyenek olyan fiatalok, akik a nyomdokaikba léphetnek.

„A dobásban az a titok, hogy fel kell emelni és ki kell húzni magadat, hogy minél erősebb legyen.” – nyilatkozta Vastag Tea, a Lehel Női Kézilabdaklub sportolója.

„Én azt szeretem a kézilabdában, hogy pont az én sportom, és hogy találok barátokat.” 
- mondta el Kocsis Tesza, szintén a Lehel Női Kézilabdaklub játékosa.

Nagybecskerek nem érdemtelenül kapta az Európa Sportvárosa 2021 címet, hiszen sportolói 23 olimpiai érmet szereztek. A város szülötte dr. Kemény Ferenc, az újkori olimpiák egyik szervezője.

„Városunk főteréről egy szép üzenetet küldtünk Európába és a nagyvilágba. Az olimpiai játékok előtt elégedettek lehetünk a közel kétszáz sportegyesülettel és a több mint tízezer bejegyzett, aktív sportolóval. Közben pedig folynak az előkészületek a városi stadion felújításának második szakaszára, az iskolai tornatermek és más sportlétesítmények korszerűsítésére.” – mondta Simo Salapura, Nagybecskerek: polgármestere.

A Szerbiai Sportszövetség, a Sportminisztériummal az idén tíz városban szervez sportvásárt. Pancsova és Inđija után Nagybecskerek volt a harmadik helyszín.

„A látvány gyönyörű, sok gyerek van. És amit a megnyitón is hangsúlyoztam, mindannyiunk legnagyobb sikere az lesz, ha egyetlen gyereket megnyerünk arra, hogy belépjen a sport világába és egy idő után jó eredményt ér el.” – mondta Goran Marinković, a Szerbiai Sportszövetség főtitkára.

A rendezvényen a fiataloknak alkalma volt elbeszélgetni több olimpiai bajnok sportolóval is.

fotó és forrás: PannonRTV.com


A rovat legfrissebb hírei