Három magyar érem Bakuban


Jól alakult a bakui aerobik-világbajnokság szombati versenynapja

fotó: hunsport.com

A magyar vegyespáros és a csoport egyaránt ezüstérmet szerzett, aerodance-ben pedig bronzérmet nyertek a magyarok a bakui aerobik-világbajnokság szombati versenynapján.

A magyar szövetség beszámolója szerint a vegyespárosoknál az Európa-bajnok Bali Dániel, Mazács Fanni kettős a selejtezőből harmadikként jutott a döntőbe, ehhez a helyezéshez képest egy pozíciót javítva, 22,100 ponttal ezüstérmes lett.
    
A Bali Dániel, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállítású csoport a második helyen került a fináléba, ahol 22,516 pontot gyűjtött, és alig hét századdal lemaradva a románok mögött ezüstérmes lett.
    
Aerodance-ben a Lőcsei Zoltán, Hajdu Kata, Makranszki Anna, Simon Zsófia, Farkas Balázs, Szöllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza alkotta csapat 17,800 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott.
    
Pénteken az Európa-bajnoki aranyérmes Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs trió a második helyen végzett, és a selejtezőkben elért eredmények alapján a nemzetek rangsorában Magyarország bronzérmet szerzett. Ezzel sportágtörténeti sikert aratott a magyar csapat, mivel eddig nem volt ilyen eredményes világbajnoki szereplés aerobikban.
    
"Nagyon boldogok vagyunk ezzel, a mai teljesítménnyel ez minden idők legeredményesebb világbajnoksága. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni mindenkiről, egész héten elképesztő teljesítményt nyújtottak"
- nyilatkozta Varga-Réfi Eszter edző.
    
Hozzátette, hányattatott volt a felkészülésük, de mindenki félretette a gondokat, és a versenyre koncentrált.


A rovat legfrissebb hírei