Gulácsi elmondta kit tart favoritnak


A magyar válogatott kapusa nem a legnagyobb esélyesekből nevezte meg az idei EB győztest

fotó: redbull.com

Gulácsi Péter szerint a német labdarúgó-válogatott akár meg is nyerheti a pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot.

"Az összes szakértő Franciaországot, Belgiumot vagy Portugáliát tartja esélyesnek, én viszont továbbra is úgy gondolom, hogy Németország azonos szinten van ezekkel a csapatokkal. Ha jó formába kerülnek, szerintem komoly szerepük lesz a tornán a németeknek, sőt meg is nyerhetik"
- nyilatkozta az RB Leipzig magyar válogatott kapusa a sportschau.de portálon.

A 31 éves futballista szerint az Európa-bajnok Portugália és a világbajnoki címvédő Franciaország elleni csoportmeccseken saját szurkolóik előtt meglepetést okozhatnak, de ehhez az kell, hogy tökéletes napot fogjanak ki, és egy kis szerencséjük is legyen.
    
A csoportkörből a négy legjobb harmadik helyezett is továbbjut, ezért Gulácsi szerint egy győzelem elegendő lehet a nyolcaddöntőbe kerüléshez.
    
A lipcsei kapus a legutóbbi szezonban 15-ször produkált kapott gól nélküli mérkőzést, és az Európa-bajnokságon is erre a jó teljesítményére akar építeni. Példaként az immár százszoros válogatott német Manuel Neuert említette.
    
"Manuelnek mindig sikerül tudása legjavát nyújtania a legfontosabb meccseken. Csak akkor leszek egy lépéssel közelebb az ő szintjéhez, ha ezt én is meg tudom tenni" - vélekedett.
   
A magyarok egy hét múlva a portugálokat, jövő szombaton a franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-én a németek vendégei lesznek Münchenben.


A rovat legfrissebb hírei