A magyar tornászok remekeltek Eszéken


Négy magyar érem a délvidéki világkupán

fotó: magyarhirlap.hu

Három magyar tornász állhatott dobogóra az eszéki világkupa szombati versenynapján.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a szerenkénti finálék első napján az Eb-bronzérmes Bácskay Csenge ugrásban 13,649 ponttal diadalmaskodott, míg Szujó Hanna 12,949-cel hatodik lett.

Felemáskorláton a kétszeres Eb-győztes, tokiói kvótás Kovács Zsófia 14,266 ponttal második lett a belgák világbajnoka, Derwael Nina mögött, ugyanakkor a csapattal Eb-harmadik Makovits Mirtill nem tudta megismételni selejtezőben nyújtott teljesítményét, rontott, így 10,233 ponttal a nyolcadik helyen fejezte be a viadalt.
    
A csapatban Eb-bronzérmes Mészáros Krisztofer lólengésben 14,066-tal végzett harmadikként, ezzel megszerezte első érmét felnőtt világkupa-viadalon. Mészáros talajon 14,033 ponttal negyedik lett.
    
Balázs Krisztián nyújtón ezüstérmet nyert a tornászok eszéki világkupa-versenyének vasárnapi zárónapján.
A magyar szövetség sajtóközleményében Nagy Zoltán edző úgy fogalmazott, hogy a Ferencváros junior Európa-bajnoka parádés gyakorlatot mutatott be, 14,433 pontot kapott, és csak a hazai közönség előtt szereplő világbajnok Tin Srbic tudta megelőzni.

"Nagyon tiszta, elegáns gyakorlatot csinált, és magas pontszámot kapott. Ez volt az eddigi legszebb gyakorlata és a legmagasabb pontszáma" - tette hozzá a tréner.
A rovat legfrissebb hírei